Natuurinclusief bouwen
Duurzaamheid
Op
dinsdag28sep202116:00

Realistisch verduurzamen van bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen verduurzamen, welke ondernemer wil dat niet? Zonnepanelen op het dak brengen je energierekening omlaag. Klimaat-adaptieve maatregelen, zoals wateropvang en groenvoorzieningen, voorkomen dat je installaties vastlopen door hittestress. Én al die activiteiten zorgen voor een gezonde leefomgeving.

Het ondernemerschap op bedrijventerreinen levert een grote bijdrage aan de Nederlandse economie. Bedrijventerreinen moeten toekomstbestendig ingericht worden, met aandacht voor duurzame mobiliteit, energiebesparing en circulariteit.

Maar hoe pak je dit aan op een realistische manier?

Over dit thema organiseren het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB-Nederland en IVN, het instituut voor natuureducatie, een inspiratiebijeenkomst op 28 september van 16.00 tot 19.00 uur.

Tijdens het programma is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding over het terrein onder leiding van Dave Heesakkers en Rene Geujen van vastgoedbedrijf Next Level, en de provincie Zuid-Holland.

Inspirerend sprekers

  • Jelle de Jong, algemeen directeur IVN
    'Wat weten ze bij de High Tech Campus of Schiphol Trade Park over vergroenen wat wij nog niet weten?' Jelle licht het project 'vergroenen bedrijventerreinen' toe, waarvoor een grote subsidieaanvraag wordt gedaan bij het Nationale Groeifonds.
  • Groene Groeier Marc van der Heijden, oprichter van Bee in Balance
    Hij plaatst bijenkasten en ecosystemen op bedrijventerreinen. Samen met liftenproducent Kone zal hij uitleggen wat de meerwaarde voor ondernemers is.
  • Gedeputeerde Willy de Zoete gaat in op het provinciaal beleid en regelingen voor het verduurzamen van bedrijventerreinen. De provincie Zuid-Holland loopt daarin voorop.
  • Audrey Keukens, voorzitter van VNO-NCW West, zal meer vertellen over het belang van het nemen van klimaatadaptieve maatregelen op bedrijventerreinen.

Van harte welkom zijn ondernemers met een pand of fabriek op een bedrijventerrein in Nederland, vastgoedbedrijven, groene groeiers, parkmanagers en beleidsmedewerkers van werkgeversorganisaties, provincies en gemeenten.

Wil je de inspiratiesessie bijwonen, meld je aan via onderstaande button:

Meld je aan

We zien uit naar je komst.

Algemene informatie

dinsdag 28 september 2021 - 16:00 tot 19:00
Locatie: 
Bedrijventerrein Klappolder
Klappolder 1
2665 LP Bleiswijk
Nederland
Google Maps image