Educatie voor professionals

Bij IVN kun je ook terecht als professional. Of je nou in het basisonderwijs of kinderopvang werkt, als groenbeheerder of beleidsmaker bij de gemeente, of als recreatie-ondernemer. We hebben cursussen, online en offline materiaal dat je kunt gebruiken. De cursussen hieronder zijn sterk gekoppeld aan je rol als professional. Wil je meer leren over de natuur in het algemeen? Kijk dan eens rond bij onze 'Educatie voor iedereen' in de balk aan de linkerkant.

Hieronder staat ons standaard cursusaanbod per thema. Maar we maken ook graag iets voor jouw bedrijf of organisatie op maat. Neem contact op met servicedesk@ivn.nl. Zij verbinden je door met de juiste persoon.

Kind en natuur

  • Voor leerkrachten in het primair onderwijs hebben we een training in buiten lesgeven. Meer informatie.
  • Voor kinderopvang medewerkers hebben we verschillende trainingen. Over natuurbeleving, eetbare natuur in het lokaal of management. Bekijk het volledige aanbod hier.
  • We organiseren ook elk jaar voor de kinderopvang en het onderwijs de tweedaagse Kind en Natuur conferentie met interessante sprekers en workshops. Meer informatie.

 

Natuur in de buurt

  • Als groenbeheerder of beleidsmaker voor de gemeente leren we je alles over het belang van bijen en hoe je ze kunt helpen met het inrichten en beheer van je openbaar groen. Meer informatie.

 

Natuur en recreatie

  • Voor recreatie-ondernemers hebben we het programma Gastheer van het Landschap. Als Gastheer van het Landschap weet je wat er in jouw omgeving interessant, zichtbaar en te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. Je kent de verhalen achter je gebied en objecten in de buurt en weet hoe je ze kan doorvertellen aan je gasten. Meer informatie.

 

Natuur en gezondheid

  • Een praktische training voor mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals over natuur en dementie. Wat we weten uit onderzoek en hoe je natuurbezoek kunt stimuleren. Meer informatie.
  • Voor beroepskrachten van zorglocaties: activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen, verzorgenden, gastvrouwen/-heren. Een training over draagvlak creeëren voor natuur in jouw organisatie. Met handvatten om groene activiteiten een structurele plek in het werk te geven van de diverse medewerkers. Meer informatie.
  • Voor instellingen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang hebben we het project Huisje-Boompje-Beestje. Als onderdeel daarvan bieden we ook een aantal workshops over het werken met vrijwilligers, moestuinieren en natuurbeleving met kinderen. Meer informatie.