Educatie voor professionals

Ook als professional kun je bij IVN terecht voor een online en offline aanbod. Of je nou in de zorg, in het basisonderwijs of de kinderopvang werkt, als groenbeheerder of beleidsmaker bij de gemeente, of als recreatie-ondernemer. Al ons aanbod is sterk gekoppeld aan jouw rol als professional.

Hieronder staat ons standaard cursusaanbod per thema. Maar we maken ook graag iets voor jouw bedrijf of organisatie op maat. Neem contact op met info@ivn.nl. Zij verbinden je door met de juiste persoon.

Kind en natuur

Alle informatie over thema 'Kind en natuur'

 

Natuur in de buurt

  • Voor groenbeheerder of beleidsmaker voor de gemeente hebben we verschillende trainingen over de wilde bij. Onder andere het belang van bijen en hoe je ze kunt helpen met het inrichten en beheer van je openbaar groen.

Alle informatie over thema 'Natuur in de buurt'

 

Natuur en recreatie

  • Voor recreatie-ondernemers hebben we het programma Gastheer van het Landschap. Als Gastheer weet je wat er in jouw omgeving interessant, zichtbaar en te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. Je kent de verhalen achter je gebied en objecten in de buurt en weet hoe je ze kan doorvertellen aan je gasten.

Alle informatie over thema 'Natuur en recreatie'

 

Natuur en gezondheid

  • Voor mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals een praktische training over natuur en dementie. Wat we weten uit onderzoek en hoe je natuurbezoek kunt stimuleren.
  • Voor beroepskrachten van zorglocaties: activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen, verzorgenden, gastvrouwen/-heren. Een training over draagvlak creeëren voor natuur in jouw organisatie. Met handvatten om groene activiteiten een structurele plek in het werk te geven van de diverse medewerkers.
  • Voor instellingen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang hebben we het project Huisje-Boompje-Beestje. Als onderdeel daarvan bieden we ook een aantal workshops over het werken met vrijwilligers, moestuinieren en natuurbeleving met kinderen.

Alle informatie over thema 'Natuur en gezondheid'