Voedselbos

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen. In het Voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, braam, citroenmelisse en colakruid. 

IVN heeft als droom om met samenwerkingspartners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een Voedselbosje. Marc Veekamp (IVN projectleider Voedselbosjes): “Met Voedselbosjes nemen we kinderen mee in een nieuw verhaal over voedselproductie die bijdraagt aan biodiversiteit. Ze leren meer over algemene planten als braam. Maar ze leren ook over onbekendere soorten zoals colakruid. En Voedselbosjes leveren alleen gezond voedsel.” Kijk voor meer informatie op http://www.ivn.nl/voedselbosjes

Dronten

Kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool Aan Boord in Dronten hebben een Voedselbosje gepland op hun schoolplein. Ze deden dit onder begeleiding van IVN Natuureducatie en hovenier Dolmans Landscaping. Kinderdirecteur Roxanne (9) hielp ook bij de aanplant van het Voedselbosje. 
 

Bekijk voedselbos Dronten

Noordoostpolder

Voedselbos Emmeloord is volop in ontwikkeling, zo ook de educatie. Het voedselbos is een mooi uitgangspunt voor informatiebijeenkomsten, workshops, ontvangst van scholen en andere groepen.

Bekijk voedselbos Emmeloord