Nature Bits
Nature Bits
vrijdag11jun2021

Organiseer een Nature Bit over Natuur & Gezondheid in ‘Twiske

Organisatietalent gezocht

We zijn nu op zoek naar jong organisatietalent die de beweging laat groeien. Wil jij jouw organisatie skills inzetten en verbeteren en iets goed doen voor de natuur? Geef je dan nu op voor dit organisatieteam. 

Wie zoeken we?

Iedereen tussen de 18 en 30 is welkom! Groene kennis of ervaring is niet vereist. Wel gaan we ervan uit dat je het leuk vindt om te organiseren en om in de natuur te zijn met gelijkgestemden. 

Wat ga je doen?

Je gaat met een team een Nature Bit organiseren in een natuurgebied of in de stadsnatuur naar jouw keuze. Dit doe je in een team van 3 tot 5 andere jonge groendoeners. Doe dit met vrienden of laat je door IVN matchen met anderen. 

 • De Nature Bit die je gaat organiseren vindt plaats op zondag 25 juli
 • Je start met je organisatieteam op vrijdag 2 juli
 • Bij de kick-off van 2 juni maak je kennis en krijg je een training in organiseren. 
 • Vervolgens deel je met je organisatieteam zelf je tijd in om naar de dag toe te werken. Je kiest zelf of je hier 2 weken of een maand voor neemt, dat je met elkaar een heel weekend op de hei zit, of dat je liever 1x per week online afspreekt.
 • Je maakt hierbij gebruik van het educatief materiaal dat door jouw voorgangers gemaakt is. Maar uiteraard kun je er ook je eigen draai aan geven.

Hoe werkt het?

 • Je meld je aan voor een organisatieteam.
 • Je wordt dan gematched met 2 tot 4 teamgenoten met wie je gaat organiseren (of je kunt je met een groepje vrienden aanmelden).
 • Je werkt met je team naar de dag toe waarop de Nature Bit plaatsvindt. Je kiest zelf of je hier 2 weken of 2 maanden over doet, en of je met elkaar een heel weekend op de hei zit, of dat je liever 1x per week online afspreekt.
 • Je maakt gebruik van de uitbereiden Nature Bits Database met excursiemateriaal, activiteiten, dagprogramma’s, natuurexperts, en workshopleiders.
 • Je krijgt toegang tot een netwerk van ervaringsdeskundigen die al eerder Nature Bits organiseerden.
 • Je krijgt een budget van 300 euro voor bijv. inhuur van experts en het kopen van een lekkere lunch of diner. Je maakt de begroting met je teamgenoten.
 • Je krijgt reiskostenvergoeding.

Wat krijg je ervoor terug:

Je bouwt mee aan een landelijke beweging waar een nieuwe generatie met elkaar zoveel mogelijk over de natuur leert, met als ultiem doel dat mens en natuur weer dichter bijeen komen.

 • Een leuke tijd met gelijkgestemden in de natuur.
 • Een professioneel netwerk in de groene sector.
 • Verbeterde skills op het gebied van organiseren. 
 • Je ontvangt een certificaat van IVN Natuureducatie om dat te bewijzen.
 • Je wordt onderdeel van de Nature Bits Community.
 • Reiskostenvergoeding.

Wat zijn Nature Bits?

Nature Bits is een nieuw jongerenprogramma van IVN Natuureducatie. Nature Bits zijn inspirerende natuurdagen op de mooiste plekken van Nederland. Je gaat met een groep jonge deelnemers (18 t/m 30) de natuur in en krijgt workshops en trainingen van experts. Je werkt zo aan diverse skills, je bouwt een netwerk op, en je doet ervaring op in de jungle van de groene sector. En bovenal zet je je in voor de natuur. Nature Bits is geheel door- en voor jonge natuurliefhebbers bedacht, gemaakt en georganiseerd. Inmiddels zijn er prachtige natuurprogramma’s, workshops en activiteiten ontwikkeld en is er een breed netwerk aan natuurbeheerders, experts en andere jongeren die staan te springen om met jou samen te werken. De komende jaren bouwen we samen aan een brede beweging en kunnen we jouw inzet daar goed bij gebruiken!

Waar gaat deze Nature Bit over?

In Twiske ga je een Nature Bit over Natuur & Mentale Gezondheid organiseren. Steeds meer jongeren ervaren stress door studie of werk. Dat was al zo voor corona en is alleen maar toegenomen door de pandemie. Het ervaren van de natuur heeft een positief effect op gezondheid. Uiteraard heeft het bewegen een positief effect op de fysieke gezondheid, maar het is ook bewezen dat omringd wordt door natuurlijk groen gelukkiger maakt en stress vermindert.

Interesse?

Vul dit formulier in om je op te geven of stuur een email naar naturebits@ivn.nl voor meer informatie.

Over IVN

IVN is een dynamische non-profit organisatie die zich in zet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.