Nature Bits
Nature Bits
Vanaf
zondag12sep202109:45

Nature Bit Stadsnatuur in de schijnwerpers

Zwolle

Wat deel jij meestal op je socials? Hoe kijk jij naar je omgeving en waar let je op als je foto’s maakt? Zie je dan ook de natuur in de stad? Als je graag meer wil leren over fotograferen met je smartphone, een verhaal vertellen in beeld en stadsnatuur in de schijnwerpers zetten op sociale media, dan ben je bij deze Nature Bit aan het goede adres. Door te oefenen en te leren van ervaringsdeskundigen, ga jij jouw fotografieskills naar een nieuw level tillen!

Deze Nature Bit bestaat uit een tweedaags programma met verschillende workshops over de natuur in de stad, storytelling in beeld en fotograferen met je smartphone. Op de laatste dag leveren we ook een bijdrage aan de stadsnatuur door onze handen uit de mouwen te steken. Na deze twee dagen weet jij hoe je inspirerende content  over stadsnatuur kan maken voor je eigen kanalen.

Wat ga je leren?

Ten eerste ga je een aantal basisregels leren van fotografie, waarbij je lekker met je eigen smartphone aan de slag gaat. Daarbij leer je ook hoe je een verhaal over kan brengen in beeld. Je gaat aan de slag met bewust kijken naar jouw omgeving en hoe je daar een verhaal mee kan maken.

Verder ga je leren over de natuur in de stad. In de stad lijkt de natuur misschien ver weg als je tussen gebouwen en door een betegelde omgeving loopt. Als je gezellig picknickt onder een boom in een stadspark, voelt de natuur wat dichterbij. De natuur is echter overal om ons heen in de stad en door middel van een wandeling zal je kennis maken met deze natuur.

Als allerlaatste zullen we zelf onze handen uit de mouwen steken voor de stadsnatuur, hiermee kan je later zelf weer aan de slag.

Het programma

Dag 1 (12 september 09:45-17:00)

  • Kennismaking
  • Workshop over fotografie met je smartphone en storytelling in beeld (Door @poppetjeonthemove)
  • Gezamenlijke lunch
  • Wandeling door de stadsnatuur
  • Afsluiting

Dag 2 (26 september 12:30-20:00)

  • Delen van elkaars ervaringen en foto’s
  • Handen uit de mouwen voor de stadsnatuur
  • Samen afsluitende avondmaaltijd koken én opeten

Uiteraard volgen we de laatste richtlijnen van de overheid om ervoor te zorgen dat alles Coronia proof verloopt. Als er hierdoor aanpassingen in het programma plaatsvinden, dan laten we dit zo snel mogelijk weten.

Ben jij geïnspireerd om deel te nemen aan deze tweedaagse en meer te leren over de stadsnatuur én hoe dit op een toffe manier in beeld te brengen? Meld je dan snel aan via de knop hieronder.

Meld je aan voor €7,50

Deze NatureBit wordt mogelijk gemaakt door Natuur voor Elkaar: Natuur en Milieu Overijssel, IJssellandschap, IVN Overijssel en Landschap Overijssel.

Benieuwd naar andere Nature Bits? Bekijk hier het hele aanbod.

Foto: @poppetjeonthemove

Algemene informatie

zondag 12 september 2021 - 09:45
Locatie: 
Assendorperstraat 29
8012 DE Zwolle
Nederland
Extra Informatie: 

Prijs: €7,50 (pilotfase tarief)

Contactpersoon: 
Google Maps image