Nature Bits
Nature Bits
Op
zondag16mei202109:45

Nature Bit Mindfulness

Een (natuur)wonder voor je gezondheid

Ervaar jij wel eens stress door studie of werk? Je bent niet de enige, steeds meer jongeren hebben hier last van. Dat was al zo vóór corona en is alleen maar toegenomen door de pandemie. Gelukkig kan de natuur je helpen om te leren omgaan met deze stress. In deze Nature Bit ga je leren hoe de natuur helpt tegen stress. Ga je met ons mee de natuur in?

Bosbaden en storytelling

Op 16  mei organiseren we een Nature Bit in het teken van natuur en mentale gezondheid. Op deze dag sta jij centraal en krijg jij alle tools aangereikt om helemaal tot rust te kunnen komen. In het eerste deel van de dag gaan we het natuurgebied ontdekken  met een natuurgids, zodat jij meer leert over deze omgeving, maar ook zodat je zelf bewust wordt  van kleine natuurwondertjes om je heen. Daarnaast gaan we een interactieve wandeling doen met oefeningen om te ontdekken hoe de natuur kan bijdragen aan jouw mentale gezondheid. Deze oefeningen kun je thuis ook makkelijk toepassen en overal buiten doen, zodat je niet alleen op deze dag hier wat aan hebt, maar ook in de toekomst. Na de wandeling kunnen we even helemaal tot rust komen in de lunchpauze, zodat we met voldoende energie kunnen beginnen aan het middagprogramma.

Na de lunch gaan we met een coach de natuur in om te leren bosbaden. Dit is een wandeling door de natuur waarbij meditatie centraal staat en je gaat proberen om bewust aanwezig te zijn in de natuur. Dit fenomeen is razend populair in Japan en wij gaan leren hoe we dit zelf kunnen toepassen. Niet alleen in het ‘t Twiske, maar ook thuis in je eigen omgeving.

Om de dag af te sluiten krijgen we een cursus storytelling, zodat wij onze ervaringen kunnen inzetten om anderen ook te enthousiasmeren over de natuur als tool voor je mentale gezondheid.

Het programma

  • Verzamelen om 9:45 uur bij IVN locatie ‘t Twiske
  • Kennis maken met andere deelnemers
  • Wandeling met natuurgids & kennis over de invloed van natuur op mentale gezondheid
  • Lunchpauze
  • Workshop over Bosbaden
  • Cursus Storytelling
  • Afsluiting van de dag rond 16.30 uur

Voorwaarden

Gedurende de dag zorgen wij voor drinken en wat lekkers voor bij de koffie of thee, wel willen we je vragen om zelf lunch mee te nemen in verband met de corona maatregelen. Daarnaast is het handig om makkelijk zittende kleding aan te doen die eventueel vies mag worden, omdat we de natuur in gaan met de groep. Ook willen we je vragen om pen en papier mee te nemen.

Ben jij enthousiast geworden over deze Nature Bit en wil je graag meedoen? Meld je dan snel aan en laat je samen inspireren door de natuur!

Nature Bits is een nieuw project van IVN Natuureducatie, dit betekent dat je meedoet aan een pilot-fase. Je betaalt daarom een bedrag van €7,50 en na afloop horen we graag van je hoe je de Nature Bit hebt ervaren en kan je meedenken over eventuele verbeteringen voor toekomstige Nature Bits. Bevalt dit je? Dan kan je wellicht in de toekomst samen met andere jongeren je eigen Nature Bit ontwikkelen. Wij hebben er zin in!

Meld je aan voor €7,50

Algemene informatie

zondag 16 mei 2021 - 09:45 tot 17:00
Locatie: 
Boerenhuiskamer bij zorgboerderij De Marsen
Pikpotweg 1
1121 HZ Landsmeer
Nederland
Extra Informatie: 

Prijs: €7,50 (pilotfase tarief)

Contactpersoon: 
Google Maps image