Nature Bits
Natuur
Op
zondag22nov202010:15

GEANNULEERD: Nature Bit: Stikstof & Biodiversiteit

Wil jij je inzetten voor de Nederlandse natuur en wil je meer leren over actuele natuurthema's? Zoek dan niet verder en doe mee aan deze Nature Bit!

Nature Bits zijn kortdurende leer- en werkervaringen voor 18- tot 30-jarigen. Een Nature Bit is gevuld met afwisselende inspirerende activiteiten, zoals trainingen, natuurwerk en opdrachten. Allemaal om jouw kennis en skills te verbreden en een onvergetelijke ervaring op te doen en dat allemaal op een mooie locatie in de natuur.

Natuur-coaches

Wil jij leren hoe je jouw omgeving kunt activeren om op een andere manier naar de natuur kunt kijken? Daar willen we mee aan de slag tijdens de allereerste Nature Bit. We willen de groeiende groep jongvolwassenen die zich wil inzetten voor de natuur handvatten geven om impact te maken in hun omgeving. We werken samen aan het idee van 'natuur-coaches.' In onze ogen stimuleren 'natuur-coaches' hun omgeving om op een actieve, creatieve en inspirerende manier naar de natuur te kijken en prikkelende vragen te stellen. Onder begeleiding van experts doe je nieuwe (natuur)kennis op, ontdek je hoe je anderen goed kunt coachen en leer je op een andere manier naar de natuur te kijken.

Op 22 november zullen we ons een dag lang onderdompelen in 't Goois natuurreservaat. De dag zal in het thema staan van stikstof en biodiversiteit; twee belangrijke onderwerpen in dit gebied. Het stikstofprobleem is veel in het nieuws geweest de laatste tijd, maar weet jij eigenlijk wat voor effect stikstof heeft op de biodiversiteit? Vervolgens gaan we met onze nieuwe kennis aan de slag en zullen we op zoek gaan naar inspirerende vormen om als ‘natuur-coach’ ook anderen mee te nemen in de Nederlandse natuur. Misschien word jij zelf een natuur-coach in jouw omgeving? Of vertel je verhalen door aan je vrienden en familie?

Interesse? Meld je aan voor een inspirerende dag met andere jonge groendoeners.

Wat krijg jij van ons?

 • Een unieke ervaring met een afwisselend programma in een Nederlands natuurgebied
 • Een dag lang gratis trainingen, workshops en natuurwerk
 • Een leer- en werkervaring met experts en lokale natuurkenners
 • Gratis lunch, snacks en koffie/thee
 • Een kennismaking met het groene werkveld
 • Een netwerk aan andere jonge groendoeners

Voorwaarden

 • Je bent tussen de 18-30 jaar oud
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd om je een dag in te zetten voor het project

Praktische informatie

 • Het zal plaatsvinden op 22 november 2020
 • Het programma zal van start gaan om 10.30 (inloop 10.15) in ‘t Laer, in 't Goois Natuurreservaat en zal voor 18.00 zijn afgelopen.
 • De locatie is het best te bereiken met (OV)-fiets.
 • Het programma is aangepast aan de nieuwste richtlijnen van het RIVM rondom corona. Zo gaan we niet met meer dan 4 mensen tegelijk naar buiten en gebeurt alles op 1,5 meter afstand.

Meld je aan

Algemene informatie

zondag 22 november 2020 - 10:30
Locatie: 
Goois Natuurreservaat
Nederland