Nationale Parken
Recreatie
donderdag23jul2020

Winnaars Nationale Parken quiz 2020

Tijdens de Dag van het Nationaal Park op 21 mei 2020 werd er gekozen voor een digitale versie om de Nationale Parken van Nederland in de spotlight te zetten. Onderdeel van de dag was een Nationale Parken quiz om Nederland hun kennis over de Nationale Parken en hun Nederlandse natuurkennis te testen.

Als prijs een excursie in NP de Biesbosch

Miranda en Marco Engels zijn samen met hun zoon Bram de prijswinnaars van een landelijke quiz van de Nationale Parken in Nederland. Zij hadden de meeste vragen goed en kregen hiervoor als prijs een excursie naar een NP naar eigen keuze en dat werd Nationaal Park de Biesbosch. En precies vandaag op 22 juli, terwijl ze hun negende trouwdag vieren hebben ze een fijne dag in de Biesbosch beleefd in en rond het Biesboschmuseumeiland in Werkendam. “wat een prachtig gebied, we komen zeker nog een keer terug om de bevers te ontmoeten. We hebben wel veel beversporen gezien. Bram was heel blij met de ontmoeting met een echte waterrat.

Over NP de Biesbosch

De Biesbosch vlakbij Dordrecht is een belangrijk zoetwatergetijdengebied. Dat betekent dat het land regelmatig onder water loopt en dat je het beste met een boot of kano door dit prachtig gebied kan peddelen. Er zijn verschillende flora en fauna te vinden en misschien kom je wel een bever tegen!

Lees meer over NP de Biesbosch

De quiz in opgezet rond de dag van het Nationaal Park en je kan nog steeds je Nationale Parken en Nederlandse natuurkennis testen, maar de prijs is dus al vergeven.

Doe de Quiz