Haal meer uit je Moestuin
(Moes)tuinen
donderdag15mrt2018

Boekenweek top 5

Het is Boekenweek én het moestuinseizoen is gestart! Een goede voorbereiding is het halve werk en een goed boek hoort daar zeker bij. Kruip tijdens regenachtige dagen of vorstperiodes lekker op de bank met één van deze boeken en je bent er helemaal klaar voor als het zonnetje doorbreekt. Of je nu met kinderen wil moestuinieren of een uitgebreid naslagwerk zoekt, voor elk wat wils in deze top 5.

1.    Het nieuwe moestuinierenHet nieuwe moestuinieren

Dit is een uniek boek van ‘moestuingoeroe’ Hans van Eekelen. De opzet is praktisch en neemt de moestuin als basis vanuit de eigen ervaring van de auteur. Het staat werkelijk bomvol informatie. Dit boek is heel geschikt voor de moestuinierder die zich graag verder verdiept in moestuinieren.

Bestelknop

 

2.    Goed gezaaidGoed gezaaid

In dit boekje gaat de auteur uitgebreid op het zaaiproces in. In het eerste deel vooral algemeen en in het tweede deel per groente of kruid waarbij ook ruimte is voor eigen aantekeningen. Op deze manier kun je er een persoonlijk document van maken en het als tuinplan voor het volgende seizoen inzetten.

Bestelknop

 


3.    De moestuin van Sophie 

De moestuin van Sophie

Dit prachtig geïllustreerde kinderboek vertelt het verhaal van Sophie die in haar vakantie bij haar opa en oma in de tuin mag meehelpen en ook haar eigen stukje tuin krijgt. Je kunt dit boek al voorlezen vanaf 4 jaar en zo jonge kinderen alvast kennis laten maken met de moestuin.

Bestelknop


4.    BuurttuinierenBuurttuinieren

Hoe maak je met je buren je omgeving groener? In dit boek staat het samen met je buurt tuinieren centraal. Je leest alles over de voorbereidingen, praktische informatie over verschillen soorten tuinen en hoe je de tuin kunt inrichten en gebruiken. Wie gaat deze uitdaging in zijn eigen buurt aan?

Bestelknop


5.    Het moestuincursus doeboekHet moestuincursus doeboek

Dit cursusboek is heel geschikt om jezelf in drie delen te leren moestuinieren. Heel handig als je concreet aan de slag wilt met een plan die voor jouw tuin werkt. In het boek wordt je langs alle belangrijke onderwerpen geleidt met praktische ideeën, tips en duidelijke illustraties. Heel fijn cursusboek voor echte doeners.

Bestelknop