Moestuinieren
(Moes)tuinen
vrijdag07feb2020

10 moestuincursussen van start! Doe jij mee?

Je eigen gezonde groenten natuurlijk telen, oogsten en daarna een maaltijd van maken. Eten uit eigen tuin is ontzettend leerzaam en leuk. Wij laten jou graag zien hoe je nou begint met je eigen moestuin, of het nu in de achtertuin, de volkstuin of op het balkon is. Dit voorjaar starten 10 afdelingen met een cursus moestuinieren.

De cursus moestuinieren is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van moestuinen, die graag willen beginnen met een moestuin. In deze korte cursus leer je hoe je eenvoudig een kleine moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. In drie bijeenkomsten van twee uur leer je over het verbeteren van de grondkwaliteit, het kiezen van de planten en de werkzaamheden door het jaar heen. De cursus is ook geschikt voor ouders en leerkrachten die met kinderen aan de slag willen. 

Wil je graag een moestuin beginnen en ben je klaar voor een vliegende start? Tien afdelingen starten met moestuincurssusen dit voorjaar. Kijk of er een IVN-afdeling bij jou de buurt een cursus moestuinieren organiseert.

Ben je al meer bekend met het moestuinieren? Kijk dan eens naar de opleiding tot Moestuincoach en help scholen en kinderopvangcentra!