Moestuinaanbod voor volwassenen

Je eigen gezonde groenten natuurlijk telen, oogsten en daarna een maaltijd van maken. Eten uit eigen tuin is ontzettend leerzaam en leuk. Wij laten jou graag zien hoe je nou begint met je eigen moestuin, of het nu in de achtertuin, de volkstuin of op het balkon is. Ook op scholen en kinderopvangcentra wordt steeds meer tijd besteed aan moestuinieren, maar mist soms expertise. Om dit op te vullen leiden we ervaren moestuinierders op tot moestuincoach. 

Stap voor stap moestuinieren voor beginners

De cursus moestuinieren is bedoeld voor volwassenen met weinig kennis van moestuinen, die graag willen beginnen met een moestuin. In deze korte cursus leer je hoe je eenvoudig een kleine moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten. In drie bijeenkomsten van twee uur leer je over het verbeteren van de grondkwaliteit, het kiezen van d eplanten en de werkzaamheden door het jaar heen. De cursus is ook geschikt voor ouders en leerkrachten die met kinderen aan de slag willen. 

Wil je graag een moestuin beginnen en ben je klaar voor een vliegende start? In maart 2020 vinden er weer moestuincursussen plaats in alle provincies. Kijk of er een IVN-afdeling bij jou de buurt een cursus moestuinieren organiseert.

werkgroep moestuinieren

Opleiding moestuincoaches

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Word dan moestuincoach en ga aan de slag op scholen en kinderopvangcentra! Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers. Daarom leiden wij graag alle moestuinliefhebbers en experts op tot ware moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin.

De opleiding tot moestuincoach bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN. De opleiding bied je een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin een coach actief is. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren.

Via deze link kun je in contact komen met onze moestuincoaches in Noord-Brabant: 

De opleiding is in Noord-Brabant al van start, maar wordt ook in Drenthe, Zeeland en Utrecht georganiseerd.