Moestuin Mail 6

Donderdag 21 september hebben we de vierde Moestuin Mail verstuurd. Heb je Moestuin Mail 6 niet ontvangen? Lees hier de inhoud terug.

Het is alweer tijd voor de laatste fase, fase 6: oogsten. Na deze mail ken jij alle ins en outs van moestuinieren en ben jij niet alleen een moestuinliefhebber, maar ook een echte moestuinexpert! In deze moestuinmail lees je hoe je huidige oogst kan bijdragen aan je moestuin van volgend jaar en leer je meer over moestuinieren in alle seizoenen.

Veel oogstplezier.

zaden

Fase 6: Oogsten

Het is bijna herfst. En dat is ook te merken in de moestuin. Veel planten zijn in het eindstadium van hun groei. Het is tijd om de laatste oogsten binnen te halen. Niet alleen om op te eten, maar ook om zaden van te oogsten voor volgend jaar.

Recycle je zaden 

salie

MoestuinMaatjes Tip

Groeide je salie langzamer dan je rucola en was de bescherming tegen de aardvlo nog niet optimaal? Volgend jaar zal dat beter gaan! Je salie is namelijk een vaste plant. Die hoef je dus niet nog een keer te zaaien, maar die groeit gewoon ieder jaar door. Steeds een beetje groter, sterker en geuriger.

Meer informatie over salie


herfstDoe-tip: moestuinieren in alle seizoenen

Genoten van het moestuinieren in tuin en pot? Je hoeft niet te wachten tot de lente tot je weer kan beginnen. In de herfst start onze korte online cursus ‘natuurlijke moestuin’. Die neemt je mee door vier seizoenen natuurlijk moestuinieren.

Naar de e-learning

Boerenkool

Moestuintip!

Boerenkool kan prima koude temperaturen aan. Zelfs vorst wordt verdragen. Die laat je dus gewoon buiten staan en je oogst steeds de onderste bladeren voor een lekker stamppotje. Tuinier je in pot zorg dan wel dat de potten niet bevriezen.

Kweektips boerenkool

 

Moestuinieren voor kinderenTip van Toos! Moestuinieren met kinderen

ind je eten uit eigen tuin ook zo leuk? Toos vertelt je hoe je nog meer lekkers in tuin en pot kan krijgen, zonder te zaaien. Gratis groeisels!

Naar de Tips van Toos


moestuinboekLeer meer over moestuinieren

Moestuinieren is blijven leren. Doe het zelf, volg een cursus en lees een goed moestuinboek.

Bekijk de moestuinboeken

 

< Terug naar het Moestuin Mail overzicht