Bladgewassen

Onder dit kopje vind je alle gewassen waarvan we de bladeren eten, met als uitzondering de koolsoorten.

Je vindt op deze pagina kweektips voor:

 

bladgewassen

Andijvie

Andijvie is een veelzijdige plant. Je kunt het gebruiken in stamppotten en ovenschotels, stoven of eten als sla of babyleaf.

Lees hier kweektips voor andijvie >

 

 

bladgewassen

Sla en pluksla

Sla groeit heerlijk door als je op de juiste manier oogst. Zo kan je heel lang genieten van een enkele plant. Dankbaar moestuinieren dus!

Lees hier kweektips voor sla en pluksla >

 

 

bladgewassen

Snijbiet

Snijbiet is relatief onbekend, waarschijnlijk omdat ze in de supermarkt niet goed verkrijgbaar is. Voor de moestuin is het een probleemloze, zeer veelzijdige groente met een heel lange oogstperiode.

Lees hier kweektips voor snijbiet >

 

bladgewassen

Spinazie

Spinazie komt van oorsprong uit West-Azië en China en kwam in de 12e eeuw naar Europa. Het is een bladgroente die rijk is aan kalium, vitamine C-E, ijzer, natrium en fosfor. 

Lees hier kweektips voor spinazie >