AH MoestuinMaatjes

IVN helpt je om meer uit je moestuin te halen. Bekijk onze tips en download handige hulpmiddelen zoals de zaaikalender. Of doe mee aan een (online) moestuincursus om jouw moestuin tot een succes te maken.

MoestuinMaatjes 2021

Succes oogsten in jouw moestuin? In de natuur werken bepaalde gewassen samen, zij helpen elkaar. Daarom introduceerde Albert Heijn in 2021 samen met IVN Natuureducatie en Naturalis de MoestuinMaatjes. Alle moestuintjes bestonden uit twee bakjes: duo’s die elkaar versterken.

MoestuinMaatjesMoestuinMaatjes helpen elkaar. De één trekt bestuivers aan voor de ander of zorgt voor natuurlijke bestrijding van insecten die de oogst willen opeten. Samen zorgen de maatjes voor een gezonde, biodiverse moestuin. Je kon bij Albert Heijn 15 verschillende moestuinduo’s sparen. Deze actie is verlopen.

Biodiverse moestuin

Met de MoestuinMaatjes verbeter je niet alleen je eigen oogst, je doet ook iets terug voor de natuur! Je draagt op jouw balkon of in jouw tuin bij aan een betere biodiversiteit en meer natuur in jouw buurt.

MoestuinplanHandige moestuin-downloads

We helpen je graag om jouw moestuin tot een succes te maken. Download de gratis IVN Zaaikalender, het Moestuinplan, handige tips voor verpotten of de instructie voor het insectenhotel. 

Alle moestuin-downloads
 

Zelf aan de slag?

Neem dan een kijkje bij de moestuintips en in de webwinkel van IVN voor alle benodigdheden voor een succesvolle moestuin.