ModderDag
Kind & Natuur
donderdag19apr2018

Voelen met je voeten

Kind in modderWist je dat in je voetzolen heel veel zenuwen bij elkaar komen die in verbinding staan met je hele lijf? Daarom voel het zo lekker om op blote voeten te lopen. Je hele lijf geniet ervan mee! Denk maar eens aan het gevoel van zand dat onder je voeten wegspoelt als er een golfje water overheen klotst.  Of het gekriebel van grassprietjes die je voeten kietelen. Een wandeling over een blote voetenpad is een leuke gelegenheid om lekker met je voeten te voelen.

Organiseer je zelf Modderdag en wil je een blote voetenpad? Je kunt er heel eenvoudig zelf één aanleggen.

Moddermannetje schaduwWat heb je nodig?

• Verschillende ondergronden (gras, zand, modder, houtsnippers, takken, stro)

• Hoepels

• Blinddoeken

Hoe bereid je het voor?

Verrzamel en/of koop diverse ondergronden en zet een pad uit vlak voordat kinderen erover heen lopen (anders droogt de modder uit).

Wat ga je doen?

Laat de kinderen heel voorzichtig geblinddoekt op hun blote voeten door de hoepels lopen waar telkens een andere ondergrond in ligt. De ene keer voelt het nat aan, dan weer glibberig en soms zelfs lekker zacht. Ieder geblinddoekt kind wordt begeleid door een volwassene. Elke hoepel is gevuld met ander natuurlijk materiaal. Je kunt de wat grotere kinderen vragen om te raden wat ze voor ondergrond voelen.

Voeten in de modderZo eenvoudig is het! Dus laat de kinderen lekker hun schoenen uittrekken en met hun voeten voelen.

Modderveel plezier!