ModderDag
Kind & Natuur
zondag08jul2018

ModderDag was een groot succes!

Wat was het een vies, smerig en modderig feestje! 2.620 kinderopvanglocaties, basisscholen en openbare plekken organiseerden activiteiten in en rond modder voor ruim 130.000 kinderen. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond en goed voor de ontwikkeling. Om na te genieten, hebben we een paar topfoto's voor je!

ModderDagGastouderopvang 't Vosje bestond 5 jaar en dat werd goed gevierd. Alle ouders en gastkindjes kwamen modderdag vieren op de natuurspeelplaats met heksensoep, moddertaartjes en een modderglijbaan.

ModderDagModderDagModderDag

ModderdagBij woonzorgcentrum Isselwaerde ontmoeten ouderen, kinderen én de begeleidsters van de kinderopvang SKIJ elkaar in de modder. De ouderen genoten van de spelende kinderen. Soms renden de kinderen naar de ouderen om trots hun besmeurde handjes te laten zien. Het ModderCertificaat mocht natuurlijk niet ontbreken!

ModderDagModderDagModderDagModderdagModderDag

ModderdagModderdag

Een van de winnaars van de 'win een kuub zand'-actie heeft het zand een mooie plek gegeven, al is daarop de foto's weinig meer van te zien. Alles is veranderde in één grote modderbende! Basisschool Natuurlijk! in Venlo-Blerick ging helemaal los in de modder. Een juf vertelde dat ze sommige kinderen van een hele andere kant zien op zo’n dag. Kinderen die normaal rustig en schuchter zijn, die zich helemaal uitleven en letterlijk en figuurlijk in de modder opgingen. Zoals twee meisjes, die normaal heel netjes zijn, van top tot teen helemaal onder de modder zaten. De foto van de drie ‘zonnende’ jongentjes is na afloop genomen. De juf van deze kinderen was ziek en er was geen vervanging. Dat oplossing was creatief: de moeders gingen met hun kinderen zelf modderdag vieren!

Bekijk het filmpje van Omroep Venlo

Bekijk het filmpje van 1Limburg

ModderdagBij stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof was heel veel zand, water en een plastic kuip genoeg voor veel plezier! Wij worden super blij van al deze mooie modderavonturen. Volgend jaar is ModderDag op 28 juni 2019. Ben jij er weer bij?