ModderDag
Kind & Natuur
maandag01jul2019

ModderDag 2019 was een feestje!

Wat was het een vies, smerig en modderig feestje! Ruim 3100 kinderopvanglocaties, basisscholen en openbare plekken organiseerden activiteiten in en rond modder voor ruim 150.000 kinderen. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond en goed voor de ontwikkeling. We genieten nog even na!

Linda en Ana Marie van IKC de Nieuwe Haven in Rotterdam waren de één van de winnaars van de 'win een big bag zand'-actie. De dag voor ModderDag stortte zandleverancier Zandcompleet een heleboel speelzand op het schoolplein. De kinderen stonden te popelen om aan de slag te gaan met de ModderKeuken, het Moddergooien en het blotevoetenpad. Ook konden de kinderen lekker zandtaartjes bakken in het droge gedeelte met zand en maakten ze prachtige modderschilderijtjes! Hieronder spettert het modderplezier er vanaf.

Accepteer cookies

Ook op BSO Natuurfontein in Amsterdam was het een prachtige dag. Kevin Boelsma: ‘Van mij mag t elke dag ModderDag zijn! Leuk om te zien dat met zo weinig, een paar emmers water en wat zand, de kinderen echt hun fantasie gebruiken. Bij de Natuurfontein gaan we in principe elke dag naar buiten, we zijn een natuur BSO. ModderDag helpt om dit idee over te brengen, ook bij ouders. Soms zijn mensen wat huiverig. ModderDag laat zien dat vies worden vooral heel leuk is! En het is ook goed voor de weerstand.’

BSO Natuurfontein AmsterdamBedankt voor jullie deelname aan ModderDag 2019! Doe jij mee met ModderDag 2020?