ModderDag
Kind & Natuur
dinsdag28jun2022

Dit was ModderDag 2022!

ModderDag 2022 was een feestje! Meer dan 160.000 kinderen door heel Nederland doken deze 10e jubileumeditie van ModderDag in de modder. We hebben de hoogtepunten voor je op een rij gezet.

ModderDag in de landelijke media

In de ochtend was collega en ModderDag-initiatiefnemer Marc Veekamp te zien bij Goedemorgen Nederland van WNL om heel Nederland te vertellen en vooral te laten zien dat het ModderDag was. Duik nog even mee de modder in vanaf 8:01 min om te zien hoe ModderDag vrolijk van start ging! 

Ook Radio 1 kwam langs in de middag. Verslaggever Marc-Robin Visscher merkte terecht op dat het shirt van onze Marc, die ModderDag tien jaar geleden naar Nederland heeft gehaald, nog veel te schoon was zo einde dag. De kinderen wisten daar wel raad mee. Luister hier de radioreportage van Nieuws en Co terug vanaf 0:25:18

Marc Veekamp Modderdag 2022

#modderdag

We hebben de leukste foto's, stories, reels en video's op social voorbij zien komen.

Facebook compilatie ModderDag 2022Bekijk ModderDag posts op Facebook

ModderDag compilatie instagramBekijk ModderDag posts op Instagram

International Mud Day

Ook internationaal werd 'Mud Day' gevierd gisteren. Onder andere in België, Duitsland, Amerika, Australië, Nepal en Curaçao mochten kinderen heerlijk vies worden op 29 juni. 

Ook voor thuis

Een moddermasker opdoen moddertaartjes bakken of gewoon lekker in de modder spelen, het kan die dag allemaal. IVN roept daarom alle ouders op om ModderDag te omarmen en ook thuis hun kinderen lekker hun gang te laten gaan. Dit overigens niet alleen op 29 juni, maar het hele jaar door.

In het gratis MiniModder Vakantieboek stelt IVN gratis tips en inspiratie beschikbaar voor ouders om samen met hun kind te ontdekken en spelen.

Download het gratis MiniModder Vakantieboek