ModderDag
Kind & Natuur
donderdag25jun2020

3 tips om coronaproof ModderDag te organiseren

Vanwege het coronavirus organiseren we ModderDag dit jaar alleen op scholen en kinderopvanglocaties. Lees hier drie tips waarmee je coronaproof ModderDag kunt organiseren.

  1. Organiseer een ModderWeek. Gebruik niet alleen maandag 29 juni maar houd die hele week aan voor leuke modder activiteiten. Zo kunnen de kinderen die niet op ModderDag naar de kinderopvang komen, ook meedoen en voorkom je drukte van extra kinderen op de dag zelf.
  2. Laat de kinderen op meerdere kleine plekken vrij met modder spelen. Vrij spel geeft ruimte aan ontdekken, creativiteit en experimenteren en vormt een belangrijk onderdeel van ModderDag. Door op meerdere plekken modder/modderactiviteiten aan te bieden voor kleine groepjes is er (letterlijk en figuurlijk) meer ruimte voor het in eigen tempo komen tot spel. Ook beperk je drukte op één plek.
  3. Doe een stap terug en laat kinderen zelf de modder ontdekken. Vrij spel is een belangrijk onderdeel van ModderDag. Dit komt het best tot uiting als volwassenen een stap terug doen en de kinderen hun gang mogen gaan met de modder. Omwille van het coronavirus, is het uitnodigen van ouders dit jaar niet aan te raden.  Maak foto’s en/of video’s van het vrij spel dat ontstaat. Deze kun je op een later moment nog eens terug kijken, wie weet wat voor nieuwe dingen je ontdekt, als je van een afstand observeert in plaats van actief deelneemt aan de activiteit. Uiteraard is het leuk om de foto’s met de ouders te delen, zodat zij op afstand toch kunnen meegenieten van ModderDag.