Kind & Natuur
dinsdag20jun2017

120.000 kinderen spelen in de modder op ModderDag 29 juni

Ruim 120.000 kinderen ontdekken op donderdag 29 juni tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. In totaal organiseren circa 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen door heel Nederland activiteiten in en rond modder. IVN Natuureducatie is initiatiefnemer van ModderDag in Nederland en organiseert in Arnhem een landelijk ModderDag event van 13.00 – 18.00 uur. Prinses Laurentien zal om 16.15 uur met IVN directeur Jelle de Jong op ModderPad gaan.

Wie kan het verst door de modder glijden, de lekkerste moddertaart bakken of zichzelf het mooist versieren met modder? Op ModderDag roepen we alle kinderen in Nederland op om lekker in de modder te spelen. Vies worden mag, dus de ouders zijn gewaarschuwd. Ook in het buitenland doen honderdduizenden kinderen mee aan 'International Mud Day'. Deze dag is in het leven geroepen om kinderen een positieve natuurervaring te geven en de verbinding met de omgeving te vergroten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Vies worden zorgt voor nieuwsgierige en creatievere kinderen.

Landelijk ModderDag event Arnhem

Op het stadsblokken terrein in Arnhem organiseert IVN in samenwerking met Partou kinderopvang en Placemaking Plus op 29 juni van 13.00 – 18.00 uur een openbaar ModderDag event voor zo'n 500 kinderen. Claire Raemakers, bij Partou verantwoordelijk voor de activiteiten: "Wij doen graag mee met ModderDag omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen in aanraking komen met de natuur. Die zit namelijk vol verrassingen. Onze kinderen zijn gelukkig niet bang om vies te worden, want ze zijn wel gewend om veel naar buiten te gaan en lekker te ravotten in de natuur".

Prinses Laurentien gaat namens WaterSpaarders de samenwerking aan met IVN en loopt over het Blote Voetenpad. Zo laat ze zien dat spelen in de modder heel gewoon is en je snel weer schoon kunt worden. WaterSpaarders is een initiatief dat voortkomt uit de raad van Kinderen, een programma van Missing Chapter Foundation. Prinses Laurentien heeft de stichting opgericht om kinderen te betrekken bij beslissingen die hun toekomst aangaan.

Programma

  • 13.00 - 18.00 uur  Diverse Modderactiviteiten, zoals: Mudrun, ModderSlide, ModderKeuken en Blote Voetenpad
  • 16.15 uur PERSMOMENT: na ontvangst door wethouder Gerrie Elfrink beloopt prinses Laurentien (MCF) samen met algemeen directeur Jelle de Jong (IVN) het Blote Voetenpad.

Kom naar het Modderdag event in Arnhem of zoek een publieke locatie bij jou in de buurt!

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!