FAQ - Organisatie & PR

Hoe organiseer je ModderDag?

Om je op weg te helpen is een ModderWijzer ontwikkeld. Daarin staat niet alleen achtergrondinformatie maar ook tal van suggesties voor activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. En een praktisch draaiboek dat je kunt gebruiken ter voorbereiding op ModderDag. Voor het basisonderwijs is de ModderEducatieWijzer met vele suggesties om in de klassen activiteiten ter voorbereiding te doen. Na aanmelding op www.modderdag.nl ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarin de link naar het ondersteunende materiaal.

Wanneer is ModderDag?

Internationaal is ModderDag officieel ieder jaar op 29 juni. Dit jaar valt 29 juni 2021 op een dinsdag. Je kan er uiteraard ook voor kiezen ModderDag op een van de omliggende dagen te vieren, of om er een ModderWeek van te maken. 

Kun je ondersteuning krijgen bij de organisatie?

ModderDag organiseert iedere locatie in principe zelfstandig. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt, kan zich aansluiten bij ModderDag. Natuurlijk kun je je vragen, die je hier nog niet beantwoord ziet, stellen via info@ivn.nl.

Waar bestel ik ModderDag materialen?

In de IVN Webwinkel bestel je alle materialen voor natuureducatie binnen en buiten. Van onderwijsmateriaal tot natuurboeken en van ontdekkisten tot schepjes. Ook je materialen voor een succesvolle ModderDag bestel je hier. In de ModderWijzers vind je de kortingscode speciaal voor ModderDag deelnemers waarmee je 10% korting krijgt op je bestelling. Ga naar winkel.ivn.nl.

Hoe kom ik aan PR-materiaal?

Na aanmelding op www.modderdag.nl ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarin de link naar het ondersteunende materiaal. Hierin vind je onder meer een voorbeeld persbericht om naar lokale media te sturen en voorbeeldberichten voor jouw website, nieuwsbrief en social media. Het enige wat je hoeft te doen, is de berichten aanpassen aan jouw situatie en locatie. 

Hoe kom ik aan ModderDag posters?

De ModderDag poster wordt na aanmelding digitaal beschikbaar gesteld. Je kunt de ModderDag poster zelf drukken/printen.  

Grote organisaties

>50 locaties kunnen gebruik maken van onze centrale aanmeldprocedure, neem hiervoor contact op met de IVN servicedesk via info@ivn.nl.

Waar kan ik terecht met persvragen?

Neem voor persvragen contact op met Marjolein van der Gaag, persvoorlichter IVN, via 06 2237 7757 of pers@ivn.nl. Let op! Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten en redacties.