Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid
ModderDag
Kind & Natuur
Op
donderdag29jun201713:00

Het grootste ModderEvent van Nederland

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones. En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda. Omdat het leerzaam en leuk is!

ModderEvent in Arnhem, gratis toegang!

Dit jaar organiseert IVN samen het NME-centrum Arnhem, Placemaking+ en Partou kinderopvang een groot ModderFestival in Arnhem. Een soort ModderFestival met allerlei leuke activiteiten zoals: lange modderslides, een Muddrun, Blote Voetenpad en een grote ModderKeuken. Om meer publiciteit te generen voor ModderDag en de achterliggende gedachte. We doen dit samen met een aantal lokale partijen. Bovendien zal Prinses Laurentien aanwezig zijn om de samenwerking tussen haar programma Waterspaarders en IVN te bekrachtigen. De activiteiten zij het meest geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar (kinderen altijd onder begeleiding van een volwassene) Ben jij er ook bij?

Opzet van de dag

13.00 - 18.00       Openingstijden voor publiek
13.00 - 15.00        Scholen uit Arnhem welkom
15.30 - 17.30         Partou Kinderopvang locaties komen langs
16.00 - 16.30        Prinses Laurentien (Waterspaarders) en Jelle de Jong (IVN) gaan samen op ModderPad
18.00                     Einde

Lijkt het je leuk om langs komen?

Toegang is gratis en iedereen is welkom. We willen je wel vragen om je even aan te melden op ons Facebook Event zodat we kunnen inschatten hoeveel mensen er komen. Tip: neem een extra set kleding en een handdoek mee (er zijn omkleedtenten aanwezig). Het meenemen van eigen eten en drinken is toegestaan.

Vervoer

Het Stadblokken terrein ligt pal naast het centrum van Arnhem aan de andere kant van de Rijn. Het is circa 15 minuten lopen vanaf Centraal station of bereikbaar met buslijnen 4,5,6,7 en 56 (halte Arnhem, de Praets) en enkele minuten lopen. Er is geen parkeerruimte dus we verzoeken je met het openbaarvervoer of op de fiets te komen.

Langskomen met je school?

We starten de Modderactiviteiten al tijdens schooltijd zodat scholen uit de regio kunnen langskomen. Graag horen we wel even wie langs willen komen zodat we ook de activiteiten hierop aan kunnen passen. Aanmelden van scholen kan via de mail, geef daarin even aan met hoeveel kinderen je langs wilt komen en hoe laat. Losse personen hoeven zich niet op te geven. Mail naar: svanbeveren@gmail.com

Ik ga naar ModderDag Arnhem!

 

Algemene informatie

donderdag 29 juni 2017 - 13:00 tot 18:00
Locatie: 
Stadsblokken terrein Arnhem
Stadblokkenweg 1
6841 Arnhem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image