Gezien in Gespot Zomer

IVN webwinkel duurzaam strandspeelgoed 

Zijn de kids al helemaal klaar voor de zomervakantie? Of ‘ie nou in Nederland of toch in het buitenland plaatsvindt, met dit duurzame strandspeelgoed Zilt van  Zsilt ben jij er in ieder geval helemaal klaar voor! Het speelgoed van Zsilt komt voort uit een unieke samenwerking tussen ontwerpers, duurzame ondernemers en pioniers in de afvalverwerking. Gemaakt van 100 procent gerecycled plastic van huishoudelijk afval. 
 

Wildplukpakket

Ontdek de wondere wereld van eetbare vruchten, zaden, bloemen en bladeren! Dit wildplukpakket helpt je om planten te vinden, te knippen, mee te nemen en te bewaren. Op de 'Wildplukkaart' wildpluk pakketvind je in één oogopslagallerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Het bloemen- en kruidendroogrek biedt de mogelijkheid om geplukte planten goed te laten drogen, zodat ze langer bewaard kunnen blijven. Pluk, proef en geniet!
€19,95 

Film Down to Earth

In deze documentaire verlaten Ralf, Renata en hun drie jonge kinderen hun kosmopolitische leven en reizen vijf jaar lang de wereld rond, op zoek naar een nieuwe kijk op het leven. Tijdens hun reis leefden ze samen met enkele van de oudste inheemsedown to earth gemeenschappen op de planeet. Ze filmden hun ontmoetingen met de Earth Keepers: de stamoudsten die nog in verbinding staan met de natuur en in harmonie met de planeet leven. Down to Earth is een spiegel voor de mensheid, een aangrijpende reflectie op onze 'beschaafde' wereld.
 

Stripboek

Stripmaker Simon Hureau neemt je in zijn autobiografische ‘graphic novel’ mee in de geboorte van zijn stadsoase. Als hij met zijn gezin verhuist, treft hijde oase achter zijn nieuwe huis een steriel gazon aan –  een graswoestijn waar weinig leven in te ontdekken is. Zonder plan en ongehinderd door kennis of ervaring, gaat hij met zijn gezin aan de slag en samen creëren ze in tien jaar tijd een biodiverse tuin, drukbezocht door kikkers, egels, vogels en insecten.
Uitgeverij: Soul Food Comics | ISBN: 9789492882097 | Prijs €24,95
 

Platform WaterBear

Het eerste video-on-demandplatform gewijd aan de toekomst van onze planeet. Geniet van lange documentaires, boeiende, korte films en inspirerende media, allemaal zorgvuldig geselecteerd door WaterBear. Nieuwe documentaires zijn onder andere Kiss the Ground, The Gamechangers en Ocean Defeders. 
 

Guerrilla Gardening

Zet je eigen buurt in bloei. Guerrilla Gardening is tuinieren buiten de grenzen van je eigen tuin. Denk aan een tuintje rond een boom, bloemen in de berm of een buurttuin. Guerrilla Gardening laat zien hoe je heel eenvoudig jeguerilla gardening eigen buurt een beetje groener kunt maken. Van het strooien van zaadbommen tot een complete buurttuin. In dit boek vind je praktische tips en voorbeelden waarmee je jouw buurt mooier, gezonder en levendiger maakt. En hoe je met groen de bijen, vlinders en vogels weer terugbrengt in je buurt. 
Uitgeverij KNNV | ISBN: 9789050118064 | Prijs € 22,50
 

Winactie

Namens KNNV mogen we 3 gratis exemplaren weggeven van zowel Guerrilla Gardening én de Zakgids Stoepplanten. Mail vóór 22 juli naar mensennatuur@ivn.nl en geef aan waarom jij dit boek moet winnen.

Zakgids stoepplantenStoepplanten

In deze plantengids staan 104 planten die je in de stad kunt vinden. Gewoon op de stoep, tegen de huizen, bij een lantarenpaal. Met een dagelijks wandelingetje in je eigen omgeving kom je er al heel wat tegen. Heb je iets nieuws ontdekt, dan vind je de naam en meer informatie in deze Zakgids Stoepplanten. 
Uitgeverij KNNV | ISBN: 9789050118040 | prijs € 17,95

Podcast 

Vos & Lommer is een podcast-serie over dieren en groen in de stad, door podcast vos en lommerBart Geeraedts en Geert Timmermans. Geert is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam. Hij weet er alles van. EnBart wil er alles van weten. Geert vertelt hem bijvoorbeeld over de bruine rat en de stadsduif: we bestrijden ze waar het maar kan, maar aan de andere kant leggen we zó veel voedsel voor ze neer, dat ze massaal ons gezelschap kiezen. 
 

Webwinkel Leaf

Wil je meer groen in de straat, voortuin of tuin? Of geen bloemen, maar planten op je feestje? Leaf kan je helpen om jouw omgeving wat groener te Leaf voor planten maken. De filosofie van Leaf: contact met planten en zicht op planten geeft rust en bezinning en maakt het leven letterlijk en figuurlijk mooier. Daarnaast geeft Leaf je maandelijks inspiratie met vlogs en tips. 
leafvoorplanten.nl


Let’s talk plastic

is de nieuwe talkshow van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. In een uur praat Tinga bij met verschillende (inter)nationale gasten over plastic vervuiling. Want plastic ligt op ramkoers met de Aarde. De gesprekken worden Lets talk plastic afgewisseld met filmpjes en portretten. Onder andere Jackie Nunez van de ‘Plastic Pollution Coalition’, en Hugo Tagholm van ‘Surfers Against Sewage’ blikken vooruit op het komende jaar. Te vinden op YouTube.