Online cursus

In januari 2021 start de 6de reeks van de online IVN klimaatcursus.  Inmiddels hebben meer dan 100 cursisten de cursus afgerond. Cursisten werken tijdens de cursus aan een eigen klimaatactieplan en dragen op die manier bij aan oplossingen van de huidige klimaatcrisis.  In 2021 bieden we de online klimaatcursus meerdere keren aan. 

Over de online klimaatcursus

Bij IVN staat mensen verbinden met de natuur centraal. Nu dat de wereld even stilstaat, wordt het steeds duidelijker wat de invloed van mensen op het klimaat en de invloed van het klimaat op de mens is. Een goed moment om te reflecteren over hoe we met onze aarde omgaan. Benieuwd naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken? Dan is de online klimaatcursus "de groene verandering" misschien wel wat voor jou!

In deze nieuwe online IVN Klimaatcursus plaatsen we klimaatverandering in een breed perspectief en leggen we verbanden tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. We gaan in op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en kijken naar de wisselwerking tussen menselijk handelen en deze veranderingen. Naast informeren heeft deze cursus ook het doel om mensen handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Met kennis over je ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid ga je zelf aan de slag met een actieplan. Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op jouw omgeving.

Vooruitblik: Uitbreiding met aanvullende modules

In het voorjaar 2021 breiden we de cursus uit en voegen we twee lesmodules toe. Vanaf mei  bieden we de online cursus met extra modules aan (les over systeemverandering, klimaatpsychologie en toevoeging klimaatexcursie ). 

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen.

Zoom

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden via het programma Zoom, Een goed werkende internetverbinding en een toestel met camerafunctie en geluid zijn nodig om deel te kunnen nemen aan de cursus. 

Cursustijden

De online klimaatcursus vindt altijd tussen 19 en 21 uur plaats. Cursisten kunnen tussen de bijeenkoste door contact met elkaar en met de docenten houden via het intranet van IVN (Ons IVN). 

Cursusdata voorjaar

Wil je in 2021 ook actief worden en als als IVN klimaatcursist aan de slag? 

De cursusreeks met startdatum 12 mei is al gestart.

De cursusreeks met startdatum 20 mei zit al vol.

Cursusdata najaar

In het najaar organiseren we de online cursus van acht bijeenkomsten nog twee keer. 

  • woensdag 22 september tot en met 10 november
  • donderdag 23 september tot en met 11 november

Deelnemersbijdrage

Deelname aan de cursus kost €50 voor IVN-leden en €75 voor niet IVN-leden. Je kunt voor €24 per jaar al lid worden

Aanmelden voor de cursus

Contact

Alina Salomon (a.salomon@ivn.nl)