Klimaateducatie met impact
Duurzaamheid
dinsdag06jul2021

Het actieplan van Marja

Marja volgde in januari 2021 de online Klimaatcursus van IVN Natuureducatie. Ze won het aanmoedigingsbudget van €100 en heeft hiermee stappen gezet om haar klimaatactieplan om te zetten.

Marja: "Na aanleiding van mijn persoonlijk  actieplan hebben mijn man en ik ons de laatste maanden flink verdiept in het afkoppelen. We zijn bijvoorbeeld met een  regenwaterambassadeur de wijk  door geweest en hebben verschillende locaties bezocht met allemaal enthousiaste mensen die soortgelijke plannen hebben of deze al hebben omgezet. De benodigde materialen zijn in huis gehaald en de eerste aanzet voor het afkoppelen van de regenpijp aan de garage is gemaakt. De gewonnen prijs is een mooie bijdrage!"

Het eindresultaat

Hieronder het eindresultaat van de inspanningen van Marja en haar man. De regenton heeft een kraantje, zodat gieters gevuld kunnen worden. Het overtollige water stroom in de kruidentuin en wordt zo ook gebruikt. In de toekomst bereiden ze het systeem graag verder uit, zodat ze nog meer water kunnen opvangen en opslaan om hun impact te vergroten. 

Afbeelding

Wil je ook de IVN Klimaatcursus volgen?