Kleurenspeurtocht

Ook in de winter zijn er buiten prachtige kleuren te vinden. Denk maar eens aan de groene bladeren van de hulst, de bloemen van de gele kornoelje of een roodborstje op zoek naar voedsel. En die kleuren zorgen voor een hoop creativiteit!

DIY kleurenontdekkingstocht

Met deze natuurspeurtocht gaan de kinderen op zoek naar allerlei kleurrijke natuurschatten die er te vinden zijn. Hierdoor leren kinderen goed te kijken naar de natuur. Ga buiten op ontdekkingstocht en zoek bij elke kleur een bijpassend voorwerp uit de natuur. Wat hebben jullie allemaal gevonden?

Je hebt nodig:

knutsel-Stuk karton
-Stiften in verschillende kleuren
-Wasknijpers
-Lijm
-Schaar

Zo maak je ‘m:

Knip het stuk karton op A4-formaat, zo is het straks makkelijk mee te nemen naar buiten. Breng daarna met een stift een aantal kleurvakken aan op het karton. Hoeveel en welke kleuren is aan jou! Bevestig nu met lijm op elk kleurvlak een wasknijper. Tussen de wasknijper klem je straks alle gevonden natuurvondsten, zoals een vogelveer, een gedroogd blad of iets anders. Zodra je klaar bent ga je naar buiten op ontdekkingstocht. Probeer voor elke kleur iets te vinden en bespreek daarna wat voor moois er verzameld is. Veel plezier!

knutsel2