Over de conferentie

De achtste Kind van Nature conferentie vindt plaats op woensdag 28 september 2016 in het prachtige Burgers' Zoo in Arnhem. Het thema dit jaar is 'Gender in Groen; j/m verschillen bij natuurbeleving en -educatie', waarbij we stilstaan bij gendergerelateerde aspecten van groen in kinderopvang en onderwijs. Welke verschillen zijn er in natuurbeleving tussen meisjes en jongens? Kunnen we hier rekening mee houden als het gaat om het aanbieden van activiteiten en lessen?

Na de opening door dagvoorzitter Marc Veekamp (IVN) neemt Mark Mieras (wetenschapsjournalist) ons mee in het kinderbrein. Bij zijn wetenschappelijke ontdekkingen stuit hij op interessante verschillen tussen meisjes en jongens. Laat u meevoeren in de bijzondere groene denkwereld van Mark Mieras tijdens een net zo boeiende als vermakelijke inleiding.                    

Na de koffiepauze kunt u in een Salon met Mark Mieras in gesprek. Of u kiest voor één van de workshops. Verdiep u bijvoorbeeld in 21st century skills, techniekonderwijs of risicovol spelen. Laat u inspireren over een groene buitenruimte of kies een praktische workshop rond natuurbeleving of fotografie.

De middag start met rondleidingen door Burgers’ Zoo. Met een gids ontdekt u een stukje van de bijzondere locatie. Daarna volgt een tweede workshop naar keuze. 

Om 16.30 uur is er een borrel en gelegenheid tot napraten. Tot 19.00 uur heeft u bovendien de tijd om op eigen gelegenheid door Bush, Savanne, Ocean of Desert te zwerven!

Workshopprogramma

Tijdens Kind van Nature 2016 kunt deelnemen aan de volgende workshops:

  • Ontwerpsessie groene buitenruimte: rust en ravotten! - door: ​Peter Doornenbal en Marieke Dekker (buroBlad)
  • 21st century skills, OOL en gender in de schoolomgeving - door: Gerben de Vries (Duurzame PABO)
  • De meerwaarde van risicovol spel en de rol van begeleiders - door: Martin van Rooijen (Universiteit voor Humanistiek)
  • Regen? Kans voor een spetterende techniekactiviteit! - door: Brigitte Moulaert (Korein Groep)
  • Fotografie: focus op natuurbeleving - door: Bart Stornebrink (KidzKlix)
  • Verwondering en creativiteit in natuurbeleving - door: Anne Mijke van Harten (Earth Games)
  • Praktische materialen voor jongens en meisjes - door: Auke Visser (IVN). Let op: workshop is alleen in de middag

 Download het uitgebreide dagprogramma voor meer informatie.