Opleidingsaanbod

Trainingen, workshops, studiedagen

IVN ondersteunt de Groene kinderopvang met beproefde inhoudelijke programma's en activiteiten voor pedagogisch medewerkers en management. Met korte workshops, dagtrainingen en tweedaagse Masterclasses kunnen wij voor iedere organisatie en locatie op maat een aanbod doen. Regelmatig zetten we onze expertise in ten behoeve van studiedagen van kinderopvangorganisaties.

Een greep uit onze trainingen voor beroepskrachten in de kinderopvang:

Conferentie, excursies en studiereizen

IVN deelt haar kennis, netwerk en ervaring rond Groen in kinderopvang en onderwijs tijdens de jaarlijkse conferentie Kind van Nature. Aan de hand van een actueel thema stimuleren we zo kennisuitwisseling en het netwerken rond natuurbeleving.

Tijdens eendaagse excursies Kind van Nature on Tour bezoeken deelnemers inspirende praktijkvoorbeelden van Groene kinderopvang en onderwijs. Daarnaast zijn de tours bij uitstek geschikt om elkaar beter te leren kennen. Kind van Nature on Tour organiseren we ook op maat. 

IVN deelt haar internationale expertise en netwerk rond Groene kinderopvang en onderwijs door het organiseren en/of uitvoeren van meerdaagse studiereizen. Bestemmingen zijn o.a. Schotland, Berlijn, Kopenhagen, Zweden en Noorwegen.

ROC's: module Kind en Natuur

IVN heeft veel ervaring met het opzetten en invoeren van het vak Natuur in opleidingen van ROC's. Inmiddels werken meer dan tien ROC's met een module Kind en Natuur, waarmee deze opleiding al voldoen aan het nieuwe kwalificatiedossier. IVN kan deze module voor iedere ROC op maat maken en zodat pedagogisch medewerkers in opleiding goed voorbereid worden op de vergroening in de kinderopvang.