Junior Rangers
Bomen & Struiken
maandag18dec2017

Kerstbomen zagen

Zeg nou eerlijk! Zelf je kerstboom in het bos uitzoeken, omzagen en meenemen naar huis, dat is toch het ultieme kerstgevoel! 

Zaterdagmorgen 9 december was het een komen en gaan in Nationaal Park Drents-Friese Wold bij een perceel van Staatsbosbeheer in Oude Willem bij Appelscha. Onder leiding van boswachter Liesbeth Koel assisteerden de Junior Rangers en vrijwilligers het publiek, die zelf een kerstboom kwam uitzoeken.

Alleen fijnsparren
Ze mochten alleen fijnsparren omzagen of uitspitten, want die moeten op termijn toch uitgedund worden. In het verleden zijn er te veel van geplant en de boom overheerst op dit moment te veel in het gebied waar Staatsbosbeheer juist een natuurlijker en gevarieerder bos wil.

Natuurbeheer en duurzaamheid
Het mes snijdt zo aan twee kanten. De boomzagers helpen mee aan het natuurbeheer en halen zelf op een duurzame manier een boom in huis. De vrijwilligers en de Junior Rangers hielpen bij het zagen en scheppen, zodat alles op een veilige manier gebeurde. Ze zorgden verder voor verwarmende houtvuurtjes en warme chocolademelk.

JR DFW Kerstbomen zagen 1
JR DFW Kerstbomen zagen 2