Junior Rangers
Overig
woensdag24jan2018

Drents-Friese Wold op bezoek Lauwersmeer

Op zaterdagavond 20 januari waren de Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold op bezoek bij de Junior Rangers van Nationaal Park Lauwersmeer in het kader van een 'Dark Sky' avond.
Boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer hield een verhaal over wat het betekent om 'Dark Sky Park' te zijn.

JR LM - Dark Sky Park presentatieDark Sky Park
Het Nationaal Park Lauwersmeer is in 2016 door de International Dark Sky Association (IDA) officieel uitgeroepen tot 'Dark Sky Park'. Dit is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers 's nachts welkom zijn, om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. 

Wandeling - uitwisseling
Er was een grote groep Junior Rangers aanwezig die aandachtig de uitleg van de boswachter volgde. Na de theorie werd een wandeling gemaakt. Helaas was het bewolkt, maar de beleving van een 'Dark Sky' wandeling was erg intens. Na de wandeling was er warme chocomelk en konden de Junior Rangers bij een heerlijk warm vuur napraten en ervaringen met elkaar uitwisselen. 

Het was een geslaagde avond en de groep Junior Rangers van NP Lauwersmeer krijgen binnenkort een uitnodiging voor een tegenbezoek richting het NP Drents-Friese Wold.