Junior Rangers
IVN
donderdag28nov2019

Derde groep Junior Rangers in Drenthe

Sinds september 2019 heeft Nationaal Park Drentsche Aa nu ook haar eigen Junior Ranger-groep. Deze jongeren tussen de 12 en 19 jaar oud helpen met het beschermen van het park. Geregeld gaan ze samen op pad, de natuur in.

Het is een mooi gezicht: twaalf jongeren staan tot hun middel in de Oudemolensche Diep. Gewapend met grote schepnetten en gekleed in zogenoemde waadpakken zijn ze op zoek naar al het moois dat de beek te bieden heeft. Onder hen ook Reuben (14) uit Oudemolen. Hij vindt het goed dat de Junior Rangers bestaan: 'Wij zijn de toekomst. Als we nu het park ontdekken, kunnen we later helpen met het zorgen voor en het bouden van de natuur', legt hij uit. En dat klopt precies, beaamt André Brasse van IVN Drenthe: 'We vinden het belangrijk om van hen te leren en zijn benieuwd hoe zij over de Drentse natuur denken', legt hij uit. 'We hebben het toch over hun toekomst. Dan moeten ze er ook over mee kunnen denken en praten.'

Naast het Nationaal Park Drentsche Aa, hebben ook het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld een eigen Junior Ranger-groep in Drenthe.

Bron: drenthe-dichtbij.nl