Trainingsaanbod

Bij de WoesteLand Academie bieden we verschillende trainingen aan, allen gericht op het leren werken met jongeren. We hebben de volgende trainingen:

  • Storytelling over duurzaamheid
  • Pubers en duurzaamheid
  • Digitale middelen in natuureducatie
  • Diversiteit onder jongeren in natuureducatie
  • Natuur in de stad
  • Natuurbeleving met jongeren
  • Jongeren begeleiden
  • Jongeren werven

Elke training duurt 4 uur en is inclusief een biologische en vegetarische lunch. Als lid van IVN betaal je €35,- en als niet-lid €50,-.

Korte omschrijving trainingen:

Storytelling over duurzaamheid

Wat zijn de elementen van een goed verhaal? Hoe maak je een groot tijd- en plaatsoverstijgend onderwerp als duurzaamheid bespreekbaar en aantrekkelijk voor jongeren? En hoe creëer je jouw eigen verhaal?

Tijdens de training ‘Storytelling over Duurzaamheid’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je krijgt inzicht in de verschillende elementen van een goedlopend en overtuigend verhaal en leert inzien waarom het belangrijk is om over duurzaamheid te vertellen. Ook krijg je handvatten aangereikt om verhalen over duurzaamheid op jongeren over te brengen en creëer je uiteindelijk jouw eigen verhaal over duurzaamheid, zodat jij jongeren kunt enthousiasmeren voor een duurzame samenleving.
 

Pubers en duurzaamheid
Hoe maak je een groot tijd- en plaatsoverstijgend onderwerp als duurzaamheid bespreekbaar en aantrekkelijk voor pubers die vooral bezig zijn met ik, hier en nu? Hoe maak je activiteiten aantrekkelijk voor (een groep) pubers? En hoe houd je rekening met het feit dat niet elke puber hetzelfde in elkaar zit?

Tijdens de training ‘pubers en duurzaamheid’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je krijgt meer achtergrond over wat pubers zijn, wat typerende gedragingen zijn en waarom ze zich zo gedragen. Maar je gaat je ook verplaatsen in pubers. En uiteraard gaan we uitgebreid in op hoe je (natuur- en) duurzaamheidseducatie aantrekkelijk maakt voor pubers. Zo sluiten we zo veel mogelijk aan op jouw praktijk.


Digitale middelen in natuureducatie
Welke digitale middelen zijn er eigenlijk en hoe zet je die nou goed in bij je natuuronderwijs aan jongeren? Of wil je juist liever natuur naar de digitale wereld brengen? Hoe vind je dan je weg in een oerwoud aan apps, websites en programma's?

Tijdens de training ‘digitale middelen in natuureducatie’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Samen gaan we op pad door de digitale wereld en alles wat zij te bieden heeft. Maar ook maken we kennis met de tekortkomingen en grenzen. Tijdens de training gaan we al heel concreet bezig met een plan hoe jij aan de slag kunt gaan. Zo sluiten we zo veel mogelijk aan op jouw praktijk.
 

Diversiteit onder jongeren in natuureducatie
Hoe maak je natuureducatie interessant voor verschillende jongeren die allemaal iets anders willen doen of horen? Hoe laat je een werkvorm aansluiten op verschillende leeftijden? En hoe zorg je ervoor dat elke jongere een leerzame ervaring heeft, ook al zijn er verschillende leerstijlen binnen de groep?

Tijdens de training ‘Jongerendiversiteit in Natuureducatie’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je leert jongeren als doelgroep beter begrijpen en kunt differentiëren tussen leeftijden, jongerenprofielen en leerstijlen. Ook ga je direct aan de slag om werkvormen voor natuureducatie te verzinnen die aansluiten op een uiteenlopende groep jongeren. Na deze training kun je direct aan de slag met jongeren in jouw natuuractiviteiten.
 

Natuur in de stad
Waar ontdek je natuur in de stad? Hoe laat je jongeren de natuur in de stad beleven? En hoe maak je natuureducatie in de stad interessant voor jongeren?

Tijdens de training ‘Natuur in de Stad’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je leert zelf natuur in de stad ontdekken en beleven en leert hoe je natuuractiviteiten voor jongeren interessant maakt. Ook ga je direct aan de slag om werkvormen voor natuurbeleving en natuureducatie te verzinnen die aansluiten op jongeren. Zo kan je na de training direct met jongeren de stad in.
 

Natuurbeleving met jongeren
Hoe krijg je jongeren enthousiast voor natuureducatie? Welke rol kan natuurbeleving daarin spelen? Waarom is natuurbeleving belangrijk voor jongeren en hoe ontwikkel je een natuurbelevingsactiviteit die jongeren aanspreekt?

Tijdens de training ‘Natuurbeleving met Jongeren’ krijg je een antwoord op al deze vragen. Je ervaart zelf welke rol natuurbeleving kan spelen in natuureducatie en bedenkt werkvormen waarin natuurbeleving centraal staat. Ook leer je jongeren als doelgroep beter begrijpen en ga je direct aan de slag met het bedenken van je eigen natuurbelevingsactiviteit voor jongeren. Na deze training kan je daarom direct zelf aan de slag.


Jongeren begeleiden
Wat voor begeleider ben jij? Hoe kun je met jouw houding een groep sturen? En hoe helpen je gedrag en activiteiten daarbij? Hoe verloopt groepsdynamiek eigenlijk? Hoe kun je verschillende soorten conflicten voorkomen, herkennen en oplossen?

Tijdens de training 'Jongeren begeleiden' krijg je antwoord op al deze vragen. Je leert over je eigen leiderschapsstijl en hoe je verschillende middelen in kunt zetten om de groep te sturen en zo te begeleiden dat iedereen wijzer naar huis gaat én een leuke dag heeft gehad.


Jongeren werven
Waar vind je jongeren voor jouw groene activiteit? Hoe bereik je en benader je ze? Hoe zorg je ervoor dat ze de volgende keer weer terugkomen? Kun je jouw huidige netwerk gebruiken voor het werven van jongeren? En hoe vorm je een nieuw netwerk hiervoor?

Tijdens de training jongeren werven krijg je antwoord op al deze vragen. Je leert nieuwe werkvormen toe te passen om jongeren enthousiast te maken voor jouw activiteit en hoe je verschillende doelgroepen rondom jongeren hierover moet aanspreken. Ook krijg je inzicht in de manieren waarop je jouw huidige netwerk kunt gebruiken voor het werven van jongeren en krijg je tips voor het opzetten van een nieuw netwerk. Dus, heb je een leuk idee voor een natuur- of duurzame activiteit voor jongeren, maar krijg je steeds geen deelnemers te pakken? Of weet je überhaupt niet waar je moet beginnen om jongeren te zoeken voor jouw activiteit? Deze training biedt jou de handvatten die je nodig hebt.