Nature Bits
Jongeren
Op
zondag05jun202209:30

Nature Bit Stadsnatuur Rotterdam

Hoe ziet jouw droomstad eruit?

Laat je inspireren door de natuur die Rotterdam te bieden heeft. Verwonder je over de wilde natuur op het eiland van Brienenoord dichtbij de stad, ga mee op avontuur tijdens de stadssafari en droom verder over de toekomst van de stad.  

Steeds meer mensen wonen in een stad (of stedelijk gebied). Dit betekent dat de wilde natuur vaak steeds minder ruimte krijgt, terwijl de natuur juist belangrijk is voor ons als mensen. Ga mee op deze Nature Bit en leer meer over hoe we in harmonie kunnen leven met de natuur in de stad. Een unieke kans om met gelijkgestemden van dezelfde leeftijd op een positieve manier te kijken naar de stad van de toekomst. Vind jouw stadsnatuur-spark en laat je inspireren door de stadsnatuur die er al is, alles wat de natuur ons geeft en kan geven, en de mogelijkheden voor nog meer natuur in de stad. 

Wat ga je leren?

EILAND VAN BRIENENOORD 
We beginnen met een rondleiding door Elma Duijndam van organisatie Ark Natuurontwikkeling op het bijzondere Eiland van Brienenoord. We leren hoe zij wilde en getijdennatuur weer een plek hebben gegeven in Rotterdam. 

STADSSAFARI MET DE GEBROEDERS GROEN 
Na een lekkere lunch gaan we op stadssafari begeleid door de Gebroeders Groen. De enthousiaste tweelingbroers zullen ons de natuur in de stad laten zien, ruiken, horen, en voelen op een hele nieuwe manier.   

CREATIEVE DROOMSESSIE 
Met nieuwe inzichten en inspiratie is het tijd om te gaan dromen over hoe de stad van de toekomst in harmonie met de natuur eruit zou kunnen zien. Op een inspirerende locatie steken we de handen uit de mouwen en laten we onze creativiteit de vrije loop. Hier ontdekken we hoe we al een eerste stap kunnen zetten richting onze droomstad en op die manier al een kleine impact kunnen maken. 

Het programma

  • 9.30 Verzamelen + Kennismaking: We verzamelen om 9.30 op het Eiland van Brienenoord (exacte locatie volgt nog via de mail). 
  • Rondleiding Eiland van Brienenoord  
  • Lunch
  • Stadsafari met de Gebroeders Groen 
  • Droomsessie bij Stadskwekerij de Kas
  • 17.00 Afsluiting + Borrel  

Een paar dingen om rekening mee te houden

  • Doe schoenen aan waar je goed op kan wandelen. 
  • Neem voldoende water mee. We regelen snacks voor onderweg maar neem voor de zekerheid iets mee. 
  • Neem een verrekijker mee als je die hebt (wij regelen er ook een aantal) 
  • Hou het weerbericht in de gaten en neem afhankelijk van het weer zonnebrandcrème of regenkleding mee.  

 

Meld je aan voor deze Nature Bit

Algemene informatie

zaterdag 5 juni 2021 - 09:30
Locatie: 
Eiland Brienenoord
Straat
Postcode Plaats
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image