Nature Bits
Jongeren
Op
zondag19jun202209:30

Nature Bit: Een bord vol verbetering

Altijd al een positieve impact willen hebben, maar geen idee waar je moet beginnen? Bij je eten natuurlijk!

Wil je samen met een leuke groep enthousiaste jongeren meer te weten komen over de invloed die jij hebt op het welzijn van de aarde via jouw eten? Onze planeet kan wel een steuntje in de rug gebruiken en wij kunnen haar allemaal helpen, simpelweg door keuzes te maken. Doe je mee?

Wat ga je leren?

We gaan op pad om te leren hoe ons eten geproduceerd wordt, waar het vandaan komt en wat daarvoor nodig is. We gaan kijken naar de valkuilen van ons voedselsysteem, maar vooral op zoek naar de mogelijke (en toegangkelijke) oplossingen. Aan het einde van de dag weet je hoe je met jouw bordje een hele hoop verbetering teweeg kunt brengen.

Het programma

 • Zelfoogsttuin
  (Ochtend ~10:30-12:00)
  Na een korte kennismaking gaan wij op bezoek bij een fijne zelfoogsttuin. We krijgen hier een rondleiding over de normen en waarden van dit duurzame en lokale initiatief. Ook proberen we hier wat meer waardering voor ons eten te krijgen door te ervaren wat er allemaal bij komt kijken om onze groentes op ons bord te krijgen. En natuurlijk is een bezoek aan de zelfoogsttuin niet compleet zonder zelf iets te oogsten
   
 • Natuurlunch
  (Middag ~12:00-14:00)
  Neem een goed gevulde lunchtrommel mee, want na onze ochtendactiviteit zoeken we een mooi plekje op in de Nijmeegse natuur om gezellig samen te lunchen, bij te komen en ons klaar te maken voor de volgende toffe activiteit
   
 • Kookworkshop: verspillingsvrij
  (Namiddag ~14:30-16:30)
  Wanneer we hebben geleerd waar ons eten vandaan komt en welke keuzes we kunnen maken bij de aanschaf hiervan, gaan we dit toepassen door zelf te koken. Er wordt jaarlijks ontzettend veel eten weggegooid door consumenten. Tijdens deze workshop krijgen we handvatten om de producten die vaak in de prullenbak eindigen toch nog nieuw (en lekker) leven in te blazen.

Een paar dingen om rekening mee te houden

 • We fietsen deze dag naar de verschillende locaties. 's Ochtends verzamelen we bij station Nijmegen Centraal. Kom je met het OV? Op dit station kun je een OV-fiets huren om met ons naar de andere locaties te gaan (hiervoor heb je een abonnement nodig op je OV-kaart). De OV-fiets kan je aan het einde van de dag op hetzelfde station terugbrengen. Doe je dit op een ander station, dan zijn er extra kosten aan verbonden. 
 • Neem een gevulde lunchtrommel mee. Tussen de activiteiten door zullen we gezamenlijk lunchen in de natuur, dus het is fijn als je eten meeneemt wat je overal makkelijk kunt eten. (Wij regelen de picknickkleedjes).
 • Denk eraan dat we gaan koken. Je mag dus zeker in je mooiste witte blouse komen, maar er is een risico dat er een vlekje op kan komen.
 • Neem een bakje mee zodat je eventuele restjes mee naar huis kunt nemen.

Dus: Wil jij leren hoe je een positieve bijdrage levert via je eten? En heb je zin om een dagje lekker op pad te zijn in het groene Nijmegen met een gezellige groep mensen terwijl je het hebt over duurzaamheid? Meld je dan snel aan!

Hoe kun je meedoen?

Deelname aan deze Nature Bit is geheel kosteloos. Schrijf je in via onderstaande button. Zo simpel is het!

Meld je aan voor deze Nature Bit

 

Algemene informatie

zondag 19 juni 2022 - 09:30 tot 16:30
Locatie: 
Station Nijmegen Centraal
6512 AB Nijmegen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image