Nature Bits
Jongeren
Op
zaterdag11jun202210:00

Nature Bit Arnhem: Waar komt jouw eten vandaan?

Ontdek een nieuwe manier van boodschappen doen in jouw stad!

Goedkoop en gemakkelijk boodschappen doen is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Maar welke gevolgen heeft dat eigenlijk voor natuur en milieu?

De supermarktschappen staan het hele jaar vol met allerlei groenten, fruit, zuivel en andere producten. Wat de klant vaak niet beseft, is hoe die producten in de schappen terecht zijn gekomen. Helaas is die route niet al te rooskleurig. Producten worden verbouwd met behulp van pesticiden en kunstmest en hebben veel water en elektriciteit nodig. Door op deze manier voedsel te produceren raakt onze bodem uitgeput en neemt de biodiversiteit af. Verder zorgt het vervoer van deze producten voor CO2 uitstoot en bestaat het verpakkingsmateriaal nog te vaak uit plastic. 

Maar wees niet getreurd, het kan ook anders! Door de landbouw te verduurzamen, zuiniger om te gaan met voedsel en een bewuster eetpatroon te creëren kunnen de negatieve gevolgen van de voedselproductie verminderd worden. 

Met deze Nature Bit laten wij zien hoe jij in jouw stad duurzamer boodschappen kan doen. Afgezien van de supermarkt zijn er namelijk genoeg andere lokale ondernemers die producten van eigen land verkopen.

Wat ga je leren?

Het doel van deze Nature Bit is om je bewust te maken van de herkomst van jouw eten en om je te laten zien dat de plek waar jij boodschappen doet invloed heeft op onze voedselproductie. We zullen langs verschillende lokale, duurzame ondernemers fietsen via een uitgestippelde route. Na het volgen van deze Nature Bit heb je dus een vaste route voor je boodschappen, die je elke zaterdag kunt fietsen!

Het programma

 • 09:45 - 10:00: inloop + verzamelen bij Arnhem Centraal
 • Kennismaking en introductie
 • Rondleiding lokaal restaurant
  Het belang van lokaal (uit) eten
 • Rondleiding landbouwinitiatief
  Verbouwen van seizoensgroenten
 • Lunch
 • Rondleiding educatieboerderij
  Van bij tot voedsel
 • Creatieve afsluiting
 • 16:00 einde

Een paar dingen om rekening mee te houden

 • Zorg dat je een fiets hebt. Je kunt een OV-fiets huren op Arnhem Centraal (zorg dat je een OV-fiets abonnement hebt) of natuurlijk zelf met de fiets komen.
 • Neem je eigen snacks en voldoende water mee. Voor een lunch wordt gezorgd. 
 • Hou het weerbericht in de gaten en neem afhankelijk van het weer zonnebrandcrème of regenkleding mee. 

Hoe kun je meedoen?

Deelname aan deze Nature Bit is geheel kosteloos. Schrijf je in via onderstaande button. Geef bij de dieetwensen aan of je een vegetarische of vegan lunch wilt. 

Meld je aan voor deze Nature Bit

Liever op pad in Utrecht? Bekijk deze Nature Bit op zondag 18 juni in Utrecht. 

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 10:00 tot 16:00
Locatie: 
Arnhem Centraal
Stationsplein 166
6814 CM Arnhem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image