Zuid-Holland
Overig
Op
maandag18sep201719:00

Cursus Jongerenbegeleider

Een groep die door velen wordt gezien als een moeilijk bereikbare doelgroep, hoeft niet onbereikbaar te zijn. Als je maar weet wat deze jongeren graag willen. In de cursus IVN jongerenbegeleider leer je hoe het puberbrein in elkaar zit, welke activiteiten ze leuk vinden, en wat de natuur voor hen betekent. Met de opgedane kennis kun je jongeren beter benaderen en activiteiten ontwikkelen die aansluiten bij hun belevingswereld.

Aanmelden cursus

In het najaar 2017 organiseren de WoesteLand Academie en IVN Zuid-Holland een 4 delige cursus Jongerenbegeleider. We hopen hiermee een impuls te geven aan nieuwe natuuractiviteiten, voor jongeren van 12-16 jaar in de regio.

Voor wie?

De cursus is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurbeleving en jongeren. Denk hierbij aan vrijwilligers van IVN en andere groene organisaties, NME centra, leerkrachten, ouders, etc.. Kortom, een ieder die wil leren welke natuuractiviteiten interessant zijn voor jongeren. Na de cursus ben je in staat om succesvol met jongeren aan de slag te gaan, of dit nu op een school, bij een afdeling, of in een park is. IVN biedt ook na het afronden van de cursus ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van natuur­activiteiten voor jongeren.

Wanneer?

Cursusavond 18 september: Jongeren: Hoe zit het puberbrein in elkaar. Welke types jongeren kun je onderscheiden en hoe kun je jouw natuurbelevingsactiviteit hierop laten aansluiten.

Cursusavond 2 oktober: NME en jongeren. Hoe kun je jongeren bereiken en benaderen en hoe kun je ze op een actieve wijze kennis laten maken met natuur(educatie).

Cursusavond 23 oktober: De jongerenbegeleider. Hoe werkt groepsdynamica bij  jongeren en wat betekent dit voor de omgang met jongeren. Hoe kun je zelf opdrachten uitzetten en jongeren het beste begeleiden?

Praktijk dag 4 november: De cursus wordt afgesloten met een praktijk opdracht tijdens de natuurwerkdag op 4 november. Hiervoor hebben de jongerenbegeleiders tijdens de cursus, met hulp van een IVN afdeling of een andere organisatie, een activiteit ontwikkeld die tijdens  natuurwerkdag wordt uitgevoerd met jongeren van 12-16 jaar.

Praktisch

Data: 18 september, 2 oktober, 23 oktober en 4 november 2017.
Locatie: Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 te Delft.
Tijd: 19.00-21.30 uur. Inloop is vanaf 18:45.
Kosten: IVN-leden €40,-, niet-IVN-leden €65,-

De cursus wordt gegeven door ervaren trainers van WoesteLand en dankzij een mede-financiering van de Provincie Zuid-Holland, zullen de cursuskosten slechts €40 bedragen. De cursusbijdrage voor niet-IVN leden bedraagt €65 Euro. Wordt voor €2,- per maand lid van IVN, en maak gebruik van het gereduceerde tarief!

Aanmelden cursus

Wordt IVN lid

Algemene informatie

maandag 18 september 2017 - 19:00 tot zondag 5 november 2017 - 19:00
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum De Papaver
Korftlaan 6
2616 LJ Delft
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image