IVN Jongeren Adviesbureau
IVN
donderdag16mei2019

Zwerfafval in gemeente Peel en Maas


Het Bouwens van der Boijecollege uit Panningen heeft de smaak van het Jongeren Adviesbureau goed te pakken; inmiddels is voor het derde jaar een Jongeren Adviesbureau van IVN gestart. De Gemeente Peel en Maas, werkgroep Peel en Maas Schoon en IVN Helden introduceerden als opdrachtgevers het thema zwerfafval. Brugklasleerlingen en leerlingen van VWO4 gaan aan de slag met de problematiek rondom zwerfafval, waarbij ze oplossingen en maatregelen bedenken voor de gemeente en voor de veroorzakers van zwerfafval, waaronder de jongeren zelf.

De kick-off vond plaats op 1 april 2019. De komende tijd gaan de leerlingen zelf zwerfafval rapen en onderzoeken, een bezoekje brengen aan het Milieupark Peel en Maas, onderzoek doen en analyseren, hun ideeën voorleggen aan experts en uiteindelijk hun adviezen presenteren aan de opdrachtgever. Alle lessen sluiten aan bij bestaande lesmethodieken van de school (waaronder Onderzoeken & Ontwerpen, technasium). We zijn benieuwd naar de creatieve ideeën van de jongeren en naar de impact van deze opdracht op de houding ten opzichte van zwerfafval van de jongeren zelf.

Meer weten over het Jongeren Adviesbureau van IVN? Of heeft u een vraagstuk en bent u benieuwd naar de ideeën en oplossingen van de toekomstige generatie? Neem dan contact met ons op.