IVN en Veldwerk Nederland

Met ingang van 2016 is Veldwerk Nederland onderdeel van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Daarmee wordt IVN de grootste organisatie op het gebied van natuureducatie in Nederland.

Veldwerk programma's

De huidige programma’s en activiteiten van Veldwerk Nederland worden onder de vlag van IVN voortgezet en versterkt. Zo bieden we gemeenten, scholen en kinderopvangorganisaties advies en ondersteuning op maat: van trainingen en lesprogramma’s tot onvergetelijke natuurbelevenissen op één van onze groene locaties.

Kind en Natuur

Wij zijn er van overtuigd dat ouders en opvoeders een cruciale rol spelen bij het verkleinen van de afstand tussen Kind en Natuur. Door de sterktes van Veldwerk Nederland op het gebied van kennis, onderzoek en productontwikkeling te combineren met de jarenlange ervaring van IVN op het gebied van didactiek en kennisverspreiding via vrijwilligers en professionals zorgen we er samen voor dat alle kinderen weer de ruimte krijgen om dicht bij de natuur op te groeien. 

Veldwerkwinkel

IVN zet ook de online Veldwerkwinkel voort onder: winkel.ivn.nl Het assortiment van de winkel is grotendeels hetzelfde gebleven. De komende tijd werken we aan de uitbreiding daarvan. 

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met info@ivn.nl