Ideeënbundels voor Natuurgidsen

Maak van een natuurtocht een avontuurlijke en verrassende belevenis! Ton Lommers, IVN Natuurgids van het eerste uur, ontwikkelde in de loop der jaren maar liefst elf verschillende ideeënbundels die je kunnen helpen om van elke buitentocht een belevingstocht te maken.

Ton: "Bij het verkennen van de natuur wordt vaak veel nadruk gelegd op het overdragen van kennis van planten, dieren, processen en verschijnselen. Maar: snel geleerd blijkt vaak ook snel weer vergeten te worden. Het werkt veel intenser en motiverender als mensen uitgedaagd worden om zelf iets uit te zoeken of te proberen. Dat gaat gebeuren als een gids iets vraagt en mensen er toe aangespoord worden om zelf een antwoord te vinden. De ideeënbundels staan vol met honderden mogelijkheden om mensen tijdens een buitentocht te activeren en te verrassen. Elke bundel heeft een eigen thema, zoals bomen, wilde planten, diertjes en op pad in de winter."

De boekjes van Ton worden veel gebruikt door Natuurgidsen. Je kunt de boekjes rechtstreeks bij Ton kopen. Meer informatie over welke boekjes er zijn en hoe je ze kunt bestellen vind je in de bijlage hieronder.

Ideeënbundels Ton Lommers