HR Organizational Development Manager 

Wij zijn op zoek naar een ondernemende en mensgerichte veranderaar met een groen hart. Iemand die een klein HR team kan begeleiden én de gehele organisatie (circa 200 medewerkers) kan ondersteunen in de transitie naar meer impact en zelforganisatie. 

Voor ons landelijk team zoeken wij een:
HR Organizational Development Manager 
voor 28-32 uur per week in hartje Amsterdam

De uitdaging 

IVN Natuureducatie heeft als missie om alle Nederlanders op dagelijkse basis te verbinden met hun groene leefomgeving. Van groene kinderopvang tot het groene verpleegtehuis. Van Tiny Forests bij alle basisscholen tot Schone en Plasticvrije Rivieren. We zijn een organisatie met circa 200 medewerkers en kantoren in alle provincies. Daarnaast kent onze vereniging zo’n 160 afdelingen voor 25.000 leden en vrijwilligers.

In 2022 is IVN gestart met de transitie naar ‘zelforganisatie’ vanuit de principes van sociocratie 3.0/ transforming organizations (Frederic Laloux). Als HR-manager ben je onderdeel van het expertteam dat deze beweging begeleidt en de cultuurverandering ondersteunt. Dit past bij de bredere ambitie van IVN om grote groepen mensen zelforganiserend aan onze missie te verbinden.

Door de snelle groei van de organisatie is er behoefte aan goede begeleiding rond HR-processen. We willen medewerkers ondersteunen bij hun persoonlijke groei zodat ze ‘impact’ kunnen realiseren vanuit rust en plezier. Dit vraagt onder andere om goede projectmanagement-, faciliterende-, en acquisitievaardigheden. 

Wij willen de HR-afdeling (verder) professionaliseren. Hierdoor zijn er naast de dagelijkse uitdagingen (verzuimbegeleiding, werving & selectie) ook onderwerpen toe aan een nieuw jasje, denk hierbij aan het on-boarding traject van nieuwe medewerkers, vernieuwing van het functiehuis en de cyclus van ontwikkelgesprekken. Ook binnen toekomstgerichte onderwerpen als inclusie & diversiteit, leiderschap en duurzame inzetbaarheid pak jij je rol. Vanuit de functie als HR manager wordt op deze onderwerpen strategisch advies, beleid en implementatie verwacht. Dit doe je samen met twee HR-adviseurs en een HR medewerker personeel- en salarisadministratie. Je draait mee in het HR team en ondersteunt en coacht hen waar nodig. In voorkomende gevallen ben je ook (deels) inzetbaar op het takenpakket van de HR adviseur.  

Als HR Manager ….

  • ben je intern en extern het gezicht van de HR-strategie van IVN en draag je bij aan organisatieontwikkeling;
  • draag je vanuit het MT bij aan beleidsontwikkeling en ben je een sparringpartner voor MT leden met betrekking tot HR gerelateerde zaken;
  • bouw je relevante HR-instrumenten, zorg je voor transparante processen en bent daarin proactief en gericht op samenwerking;
  • draag je actief bij aan een juiste bezetting binnen IVN, in nauwe afstemming met andere MT leden;
  • geef je leiding, coach en ondersteun je de medewerkers binnen de HR-afdeling en indien nodig pak je ook taken op. 

We verwachten van de kandidaat:

  • strategisch inzicht gecombineerd met implementatiekracht. Je kunt snel schakelen tussen strategie en operatie. Je bent resultaatgericht en procesmatig sterk;
  • ervaring in het aansturen van veranderprocessen en het borgen en implementeren hiervan. Je ben enthousiast en weet dit over te brengen op het team en organisatie;
  • een WO werk- en denkniveau en een brede en diepgaande kennis van HR en verandermanagement. Ervaring met (kort-cyclisch) projectmatig werken is een pre; sterk ontwikkelde coaching vaardigheden
  • minimaal 6 jaar relevante ervaring (senior of MT positie).
  • Als mens ben je benaderbaar, zorg je voor verbinding en ben je sterk in je communicatie.  

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 11 max trede 13. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast is er een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget. Het betreft een permanente functie met in eerste instantie een jaarcontract. De functie heeft de omvang van 28-32 uur (in overleg) en wordt uitgeoefend vanuit het kantoor in hartje Amsterdam. 
Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s en vrijwilligers bouwt aan onze missie om mens en natuur weer te verbinden. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. 

Bij IVN werken we vaak met kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen. Daarom vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. IVN zal zorg dragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv in PDF ter attentie van Jelle de Jong Algemeen directeur. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 6 november 2022. Der eerste gespreksronde is op maandag 14 november 2022. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy 

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.