Doe mee!

Vrijwilligersnetwerk

Het Groene Strand gaat een vrijwilligersnetwerk opbouwen waarbij de vrijwilligers afval opruimen, aan voorlichting en preventie doen, via citizen science gegevens verzamelen door toegankelijk onderzoek naar het aanwezige strandleven en met belanghebbenden in overleg gaan. Ook helpen de vele vrijwilligers de broedstranden rustig te houden. De ambitie is om 20 strandcommunities op te richten en 200 kilometer strand te beheren als Groen Strand (inclusief plasticvrije strandpaviljoens). 

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen van het Groene Strand? Of ben je benieuwd wanneer deze strandcommunities opgezet gaan worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, zodat je de updates niet mist! 

Inschrijven nieuwsbrief Het Groene Strand

Vriend van het Strand (voor hondenbezitters)

Help mee de broedvogels te beschermen op het strand en ontvang een gratis gepersonaliseerde hondenpenning! Strandbroeders als de bontbekplevier en strandplevier staan helaas al een tijd onder druk in Nederland. Er broeden op dit moment slechts 300-380 broedparen van de bontbekplevier in ons land. Ze hebben rust en ruimte nodig om nesten op het strand te maken, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen.

Loslopende honden zijn een grote bedreiging voor vogels die broeden op het strand. Ook honden die goed luisteren kunnen onbedoeld te dicht in de buurt komen van broedende vogels. De vogels schrikken en komen vaak niet meer terug naar hun nest, waardoor de jongen alleen blijven. We vragen daarom om honden aan de lijn te doen op de broedstranden tijdens het broedseizoen. 

Aanvragen gepersonaliseerde hondenpenning