Tips om thuis te moestuinieren

Lekkere groentes kweken in de schooltuin kan nu niet. Maar je kunt wél een eigen mini-moestuintje maken! Doe je ook mee? In de vensterbank, op je balkon of in de tuin. Hier vind je leuke ideeën en tips. Veel plezier!


Doe-tip 1: Broeikasje 

broeikasje

Wist je dat je heel makkelijk zelf een broeikasje kunt maken? Hang 'm op voor het raam en verwonder je over de plantjes die in rap tempo groeien! Lees meer.
 

Doe-tip 2: Kweek je eigen tomaten

tomaat

Een tomatenplant zaaien zonder zaadjes? Dat kan! Je hebt alleen een tomaat nodig. Of gebruik een stukje dat je anders toch weg zou gooien. Duurzamer kan niet. Lees meer.

 

Doe-tip 3: Van zaadje tot slaatje
 

Met ‘Van zaadje tot slaatje’ helpen we kinderen om op eenvoudige wijze in een paar weken tijd een eigen salade te kweken. In de eigen tuin, op het balkon of desnoods voor de vensterbank. Kinderen leren op speelse wijze zaaien, verzorgen, oogsten, bereiden en smullen! Lees meer.

 

Doe-tip 4: Zaaipotjes en kweekbak


Of je nu veel of weinig toiletpapier hebt ingeslagen, met lege toiletrollen kun je iets heel leuks doen: zaaipotjes maken! Daar kun je plantjes in zaaien om bijen en vogels naar je tuin of balkon te lokken. En het handige is, je hoeft de plantjes niet eens te verpotten. Je kunt ze met toiletrol en al in de grond stoppen. Lees meer.