Over Het Groene Wiel

IVN Het Groene Wiel is het centrum voor natuur- en milieueducatie (NME) in de gemeenten Ede en Wageningen. Het Groene Wiel verzorgt educatie rond natuur, duurzaamheid en gezondheid. 
In Ede en Wageningen krijgen jaarlijks zo’n 7000 kinderen op school NME van Het Groene Wiel. In actieve lessen ontdekken zij de natuur en leren concreet hoe je duurzame en gezonde keuzes maakt. 
Het Groene Wiel biedt educatie die raakt en beklijft. Zelf ontdekken en levensecht leren staan bij ons centraal. We richten onze educatie voor een belangrijk deel op kinderen en jongeren. Zij zijn immers de beslissers van de toekomst; een toekomst die wij graag gezond en duurzaam zien! 
Ook voor volwassenen en buitenschools voeren we projecten uit met bijvoorbeeld buurtbewoners, wijkcentra en ouderencentra. We werken samen aan een groene buurt, een gezonde leefstijl en organiseren buitenactiviteiten voor ouderen. 

Het Groene Wiel is sterk in het ontwikkelen van educatief materiaal of ludieke activiteiten. Voorbeelden hiervan vind je onder lesmateriaal

Het Groene Wiel:
- inspireert mensen met natuur,
- laat jong en oud de natuur beleven,
- maakt duurzaam en gezond aantrekkelijk.

Meedoen of meer weten? Neem contact met ons op.