IVN Het Groene Wiel
IVN
maandag22mrt2021

Weer bezuinigingen op natuureducatie aangekondigd

Het college van burgemeester en wethouders van Wageningen heeft een bezuiniging van 15% op het budget natuureducatie van IVN Het Groene Wiel aangekondigd. De beslissing ligt nu bij de raad.

IVN Het Groene Wiel wil deze bezuiniging voorkimpactomen, zodat Wageningse kinderen actieve lessen in de natuur kunnen krijgen en kunnen leren over duurzaamheid. Elk jaar organiseert IVN Het Groene Wiel ruim 9500 onvergetelijke natuurervaringen, zoals een excursie, deelname aan een project of het gebruik van een leskist. Alle Wageningse basisscholen doen mee. Veel leerlingen komen door deze lessen zelfs voor het eerst in contact met de natuur.

Wij roepen de raad op: Schrap niet op dit budget en investeer in een duurzame toekomst voor de Wageningse jeugd!

Wat is de waarde van kwalitatief goede natuur- en duurzaamheidseducatie?

In onze reactie aan de raad gaan we in op deze vraag. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de meerwaarde van natuureducatie.

Bent u het ook niet eens met deze bezuinigingsplannen?

Help ons om deze bezuinigingen te voorkomen! Stuur ons voor 1 juni uw reactie aan de raad via groenewiel@ivn.nl, dan bundelen wij alle reacties voor de raad.

  • Vertel de raad waarom u ons werk belangrijk vindt en roep ze op om niet in te stemmen met dit voorstel.
  • Heeft u herinneringen aan 40 jaar Groene Wiel? Deel ze met ons en de raad.

Wij danken u hartelijk voor uw steun!

Het Groene Wiel biedt burgers van alle pluimage 'lekkere en behapbare brokken' gemaakt van wetenschappelijke kennis, mooie en ook deprimerende thema’s en ambtelijke beleidsdoelen, doordrenkt met een saus van de prachtige natuur uit onze directe leefomgeving. Na langdurige toediening vergroent deze maaltijd het hart, het hoofd én de handen. Dit is geen fastfoodmaaltijd en kost, zoals alle gezonde keuzes, tijd en geld.