Kind & Natuur
donderdag09aug2018

Verse groenten van jullie schoolplein?

Wil jij met jouw groep ook verse groenten oogsten op jullie schoolplein? Dat kan met project Klasse Moestuin van Het Groene Wiel.  Al 23 Edese scholen doen mee en dit schooljaar kunnen weer nieuwe scholen aanmelden.  

Klasse Moestuin

Leerlingen zaaien, verzorgen en oogsten met veel plezier hun zelf geteelde radijsjes, sla en bietjes. Deelnemende leerkrachten zijn positief over de werkwijze en het enthousiasme van hun leerlingen. Kijk mee bij de Eben Haëzerschool in Bennekom.

De school krijgt een aantal stevige moestuinbakken inclusief goede grond en zaden. IVN Het Groene Wiel zorgt voor een heldere handleiding, advies en workshops voor leerkrachten en ouders. Het tuinieren met jouw groep doe je van februari t/m juli 2020.

Ouders

Ouders zijn van harte welkom om de school te helpen bij het tuinieren. Bijvoorbeeld door eens per maand met een groepje leerlingen de moestuinbakken verzorgen. Heb je nog geen groene vingers? Geen punt; ook ouders en begeleiders zijn welkom tijdens de workshops.

Klasse Moestuin ook op jouw school?

Deelname aan ‘Klasse Moestuin’ is kosteloos, gemeente Ede maakt het tuinieren mogelijk vanuit de Visie Food. Er kunnen maximaal 5 nieuwe scholen meedoen; met 1 klas per school. Voorwaarde is dat de school na 2020 de Klasse Moestuin zelf wil voortzetten.

Je kunt jouw school aanmelden tot 1 januari 2020 bij Het Groene Wiel via de online NME planner. Voor meer informatie, neem contact met ons op via 0317 - 422 041, ivn@groenewiel.nl. Selectie vindt plaats volgorde van aanmelding en via een intakegesprek over de hierboven genoemde voorwaarde.