donderdag23jun2016

Twee winnaars HIER Klimaatstraatfeest in Wageningen

Kamperfoelielaan en Waterscouting Musinga Rijn behalen beiden tweede plaats.
Zowel de ‘fysieke straat’ Kamperfoelielaan als de ‘virtuele straat’ Waterscouting Musinga Rijn uit Wageningen zijn op de tweede plaats geëindigd van de achtste editie van het HIER Klimaatstraatfeest; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Beide ‘straten’ winnen een feestbudget van €2.000. Daarnaast heeft de Kamperfoelielaan ook de Wageningse prijs van €1000,- gewonnen!

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

Deelnemers besparen samen met bijvoorbeeld de buren, sportclub of collega’s energie en maken daarmee kans op feestbudgetten van duizenden euro’s.

Marc Veekamp, projectleider van IVN- Het Groene Wiel in Wageningen: “Wij zijn super trots op onze Wageningse prijswinnaars. De deelnemers waren enorm fanatiek en heel erg begaan met het klimaat én de buurt. Er is hard gewerkt en er zijn heel veel goede energiebesparende acties bedacht en uitgevoerd. Zo zijn er via de Wageningse bibliotheek stroommeters uitgeleend, is een piramide klimaatstraatfeest spel bedacht en is er een energiebewust diner georganiseerd.”

Wethouder prijst deelnemers
Wethouder Lara de Brito (gemeente Wageningen) heeft zaterdag 16 april de Wageningse winnaars in het zonnetje gezet. Zij toonde zich diep onder de indruk van de inzet van de deelnemers. Hun enthousiasme werkte zo aanstekelijke dat de gemeente Wageningen inmiddels heeft besloten ook volgend jaar partner te blijven van het Klimaatstraatfeest. Nadat de prijzen bekend waren gemaakt door de wethouder eindigde de bijeenkomst feestelijk met het aansnijden van een grote taart.
De uitslag van de landelijke wedstrijd is te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl.

Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Area, Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten. Gemeente Wageningen was deze editie Gouden Ster partner van het HIER Klimaatstraatfeest. IVN het Groene Wiel ondersteunde in opdracht van de gemeente Wageningen de lokale campagne.