IVN Het Groene Wiel
Bijen
vrijdag22jan2021

Leerlingen van de Pantarijn trappen recordpoging 1000 B&B’s for Bees af!

Zo’n 100 leerlingen uit klas 1 en 2 van Pantarijn maken gisteren en vandaag een bijenhotel! Hiermee creëren ze nestplekken voor de wilde bij. Ze doen mee met de recordpoging ‘1000 Bed&Breakfasts for Bees’, die IVN Het Groene Wiel organiseert vanwege haar 40-jarige jubileum. Samen met de inwoners van Ede en Wageningen gaat Het Groene Wiel voor zo veel mogelijk nestplekken en bloemen voor de wilde bij. Dat is belangrijk, want de wilde bij kan wel een beetje hulp gebruiken. De leerlingen van  Pantarijn trappen de recordpoging af!

IVN Het Groene Wiel verzorgde online gastlessen, waarin de leerlingen veel te weten komen over een wilde bij. Ze ontdekken hoe een wilde bij leeft en wat voor hen belangrijk is. Goede nestplekken en genoeg bloemen zijn cruciaal. Na de gastles gaan de leerlingen zelf aan de slag! Ze maken een eigen ontwerp voor een bijenhotel en kunnen vervolgens materialen zoals riet of leem ophalen bij een afgiftepunt op het schoolplein. Ook gaan ze thuis op zoek naar voorwerpen die ze kunnen recyclen. Ze kunnen hun creativiteit los laten op het maken van een bijenhotel. De docent heeft al een mooi zelfgemaakt voorbeeld: een bijenhotel in een oude schoen!

In het voorjaar krijgen de leerlingen ook bloemenzaadjes om te zaaien in de buurt van het bijenhotel. Zo hebben de bijen niet alleen een goede nestplek, maar is er ook genoeg voedsel voor ze te vinden. Een heus B&B dus!

Aan het einde van de middag komen de eerste geregistreerde B&B’s for Bees binnen. Een mooi begin op weg naar de 1000! De aankomende weken zitten we niet stil, er komt nog veel meer aan om het record te halen samen met iedereen in Ede en Wageningen.

Wil je zelf meedoen? Bouw dan je eigen bijenhotel, zaai bloemen en registreer je B&B for Bees! Meer informatie is te vinden op deze website: https://www.ivn.nl/het-groene-wiel/BnB-for-Bees/recordpoging