Duurzaamheid
maandag16okt2017

Hoe kunt u energie besparen en hoe kunt u in de toekomst zonder aardgas?

Gemeente Wageningen is dit jaar wederom partner van het landelijke Klimaatstraatfeest; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Dit jaar staat het Klimaatstraatfeest in het teken van aardgasvrij wonen.

Meedoen
Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen, samen met buren, uw Vereniging van Eigenaren, of met bijv. kerk- of sportclubleden. Deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest verdienen punten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen van 10 oktober 2017 tot eind maart 2018. De drie groepen met de meeste punten winnen een prijs. Omdat gemeenste Wageningen partner is van Het Klimaatstraatfeest krijgen deelnemers uit Wageningen een bonus van 1000 punten. Wageningse straten en verenigingen zijn de afgelopen jaren al meermalen in de prijzen gevallen!

Wonen zonder aardgas
Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar de overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Wageningen spant zich ervoor in zelfs al in 2030 grotendeels aardgasloos te zijn. Dat is al over 13 jaar! Grote kans dus dat de gasketel die u nu heeft hangen uw laatste is. Kunt u zich hier nog niks bij voorstellen? Doe dan mee met het Klimaatstraatfeest en leer meer over de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water.

Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. In Wageningen worden deelnemers ondersteund door IVN het Groene Wiel en de gemeente.

Kijk voor meer informatie over Het Klimaatstraatfeest op www.klimaatstraatfeest.nl.

Voor vragen of ideeën kunt u contact opnemen met Maartje Langeslag van het IVN Groene Wiel m.langeslag@ivn.nl 06 33 58 67 58 of Sanne Meelker sanne.meelker@wageningen.nl 0317 49 29 22.