IVN Het Groene Wiel
IVN
donderdag24sep2020

Cadeautje voor de raad en het college van B&W, IVN Het Groene Wiel 40 jaar

Op 21 september namen burgemeester Geert van Rumund en wethouder Leo Bosland een attentie in ontvangst voor de raad en het College. IVN Het Groene Wiel trakteerde en bedankte de gemeente voor 40 jaar steun. Alle raadsleden zullen blij zijn met dit cadeautje zei burgemeester van Rumund, de gemeente draagt Het Groene Wiel een warm hart toe!

40 Jaar geleden vroegen basisschooldirecteuren hulp aan enkele biologen. Levensecht natuuronderwijs was hun wens, iets waar leerkrachten zelf te weinig tijd voor hadden. Die vraag is nog altijd actueel en daarom werd de gemeente ook namens alle basisscholen bedankt. Clariet Erbrink, directeur van de Margrietschool maakte samen met enkele leerlingen een videoboodschap. De ondersteuning van Het Groene Wiel is in al die jaren verbreed, naast natuur helpt Het Groene Wiel ons nu ook met projecten over duurzaamheid en gezondheid vertelt zij in haar video. Kinderen van deze leeftijd zijn heel ontvankelijk voor de natuur en het is belangrijk dat zij bij hun leefomgeving betrokken raken zodat zij later duurzame keuzes willen en kunnen maken.

Tessa de Been, al 11 jaar, naar eigen zeggen, met hart en ziel projectleider bij IVN Het Groene Wiel overhandigde de attentie. Tessa: “Ons motto is kinderen met hoofd-hart-en-handen met de natuur verbinden en daarom is dit cadeautje een DIY-cadeautje. Voor de gemeente én voor de wilde bij. We maken er een BIJzonder feestjaar van en roepen iedereen op om mee te doen aan onze recordpoging B&B’s for Bees.“

Met 1000 nieuwe Bed & Breakfasts for Bees wil Het Groene Wiel de wilde bijen in Wageningen en Ede helpen. Stenen eruit en nectartuintjes erin! Het cadeautje bestond uit een klein bijenhotel, holle rietstengels en bloembolletjes. Deze eerste B&B’s for Bees moeten thuis nog wel even in elkaar gezet worden.

Meer lezen of je B&B registreren? Kijk op https://www.ivn.nl/het-groene-wiel/BnB-for-Bees/recordpoging