Afvalbewuste school

Scholen voor primair onderwijs in Ede en Wageningen kunnen gescheiden afvalinzameling op hun school invoeren. Al meer dan de helft van alle basisscholen in Ede en Wageningen scheiden hun afval. IVN Het Groene Wiel begeleidt de scholen en biedt educatie.
 

PMD, GFT en papier leveren de scholen apart in. Want: dit is geen afval, dit is grondstof! Het doel is om leerlingen op school hetzelfde handelingsperspectief te bieden als thuis. Zo zorgen we dat leren en doen op één lijn liggen.
 

Gemeenten Ede en Wageningen en ACV maken de gescheiden inzameling mogelijk. Het Groene Wiel begeleidt de scholen bij het proces van afval scheiden op school en biedt bijpassende educatie binnen het project ‘De afvalbewuste school’.
 

CNS De Wingerd: ‘Leerlingen hebben een actieve rol in de afvalscheiding. Zo halen de kleuters elke dag het GFT-afval op in de klassen. Kinderen vinden het leuk en maken er als klassen onderling wedstrijdjes van om zo min mogelijk restafval over te houden’.
 

SMDB De Ruitenbeek: ‘Groep 7/8 heeft vooraf een afvalplan gemaakt voor onze school. Nu hebben we nog maar één afvalbak voor restafval in de school, zo weinig restafval hebben we nu.’
 

Ook interesse in deelname? Kijk op de online NME planner voor informatie en aanmelding of neem contact met ons op via groenewiel@ivn.nl of 0317 - 422041.